Jakob kommer att sakna bussresorna mest!

 

Redan som femåring började Jakob Wickman-Modigh spela handboll när han följde med storebror på träningen och det var LUGI som gällde. Och sedan dess har Jakob spelat handboll. Nu har han som 32-åring bestämt att ”lägga skorna på hyllan”. Det är 27 år som Jakob ägnat åt handbollen varav 24-25 år i LUGI.

När frågan om vilka framgångar som hans årgång hade under ungdomsåren så blir svaret kort:

-        Nej, vi kom nog som bäst till steg 4 i USM

JWM 2

Av ledarna som han varit under i ungdomsåren vill Jakob inte rangordna vem som betytt mest.

-        Alla har haft sin betydelse och påverkat min utveckling i handbollen. Så visst kommer jag ihåg de flesta. Något minne är väl när jag hade Ingmar D Kristiansson som alltid hade samma budskap när jag fick bollen: SKJUUT

När Jakob var färdig med juniortiden fick han erbjudande om att fortsätta som senior i LUGI. Men han valde att avstå från detta erbjudande:

-        Jag var inte riktigt mogen på att lägga ner så mycket tid och träning just då. Istället så började jag spela för Stavsten i Trelleborg där en ungdomslagkamrat spelade. Det var inte så mycket  träning och det var en bra tid. Vi gick från div 2 till Allsvenskan under de tre åren jag spelade för dem.

JWM 3

Efter sin utbildning till flygledare så var det dags att hitta jobb och det blev i Halmstad.

-        Drott fick väl nys om att jag fått jobb i Halmstad och kontaktade mig. Och det var i Drott jag gjorde min Elitseriedebut. Och sedan bar det vidare till LUGI nästkommande säsong 2010. Det var  min vän Momma Roodbari som var med och fixade till kontakterna med LUGI. Jag tror faktiskt inte att jag spelat elithandboll om jag inte tagit mellansteget till Drott.

På frågan om vad Jakob kommer att sakna mest svara han utan tvekan och till min förvåning:

-        Bussresorna, speciellt de långa bussresorna. Att åka så långt bort som möjligt. Och jag har hela baksätet för mig själv. Och sedan naturligtvis att umgås med lagkamraterna under dessa långa resor kommer att saknas.

Det här med baksätet krävdes en förklaring. Tydligen finns det ett regelverk i laget att den spelare som har längst sammanhängande speltid för LUGI har ”besittningsrätt” på  hela baksätet i bussen.

-        När Gummi slutade så tog jag över. Och Hallberg gjorde mellanspel i Danmark så han har fått börja om.

Vem som står näst i tur förtäller inte historian.

-        Handbollen har tagit mycket tid men det har också gett mycket tillbaka som jag absolut inte ångrar. Jag vill också passa på att tacka för allt stöd och engagemang från alla under de här åren avslutar Jakob.

Jakob har spelat 272 serie- och slutspelsmatcher för LUGI och gjort 553 mål. Sedan tillkommer EHF-matcher samt de matcher Jakob spelade för Drott. Han är på 11:e plats i LUGI:s maratonliga i spelade matcher samt på 21:a plats vad gäller antal mål i LUGI. Jakob har också haft rollen som lagkapten under några säsonger.

JWM 4

Vi passar också på att tacka Jakob för alla de fantastiska stunder som vi fått uppleva med honom. Det är inte många som kommit förbi honom i muren och han har verkligen fått stryk i sin anfallsposition. Kanske har han fått lida lite för mycket där domaren har tagit med hans kroppsstorlek i bedömningarna. Men han har som sagt gjort många mål också samt blivit tilldelad åtskilliga straffkast. En riktig LUGI-knuda som lämnar skorna hemma nu efter 27 år!

 

Skribent Lars-Erik Nilsson

Fler nyheter från Herrar