Inför semifinal 3:5 IFK Kristianstad-LUGI

Två dagar av återhämtning.  I morgon (fredag) är det dags igen. Det handlar om det tredje mötet i den pågående SM  semifinalen mellan de regerande mästarna IFK Kristianstad och utmanaren LUGI.

Ställningen är 1-1  i matcher sedan LUGI kvitterat hemma i arenan tidigare veckan.  På fredagskvällen gäller det att vara med från avkast,  en ny match med nya förutsättningar.

Pressen ligger på IFK Kristianstad. LUGI slår ur marginellt underläge på främmande  mark. Faktum är dock att lundensarna närmat sig Ola Lindgrens adepter den senaste tiden.  Att sedan Kristianstad har en svårslagen hemmasvit  matcher i sin egen lejonkula (64 raka segrar) är inget LUGI spelarna tänker på när de gör entré.

 Onsdag och torsdag har "vinrött" ägnat sig åt att fylla på energiförrådet inför den tredje ronden. På onsdagen blev det ett lättare pass, på torsdagen körde laget en halvtimme där det putsades på en del detaljer.

 - Visst har spelarna sett lite slitna ut. Men det hör till, vi har en lång säsong bakom oss, säger LUGI tränaren Tomas Axnér.

Några större överraskningar lär inte publiken bjudas på. Lagen kan varandra innan och utan vid det här laget. Det gäller att plocka fram den mentala styrkan och tro på det. Att locka fram de sista 10 procenten som finns där någonstans. Det lär bli direkt avgörande.

 I LUGI:s laguppställning hittar vi, i skrivande stund, inget undantag från den som presenterades i tisdags.  Lundensarna åker till Kristianstad med fullt ordinarie manskap.

 Skribent: Stefan Hegenius

Fler nyheter från Herrar