De tyska rävarna åt upp LUGI

Bara att lyfta på hatten för övermakten. LUGI hade inte mycket att stå emot de tyska rävarna, Fuchse Berlin, när EHF cupens grupp spel avslutades på påskdagen. Füchse Berlin vann med odiskutabla 34-25 (17-12) och kunde därmed kvittera ut gruppsegern.

LUGI hade för avsikt med sitt Berlin besök att göra en bra prestation. Något man delvis gjorde. Kanske inte på samma vis vi vant oss vid, som lag den här gången. Men där fanns en del individuellt starka insatser i Lundalaget som ser intressanta ut inför de stundande SM-semifinalerna.

- En ganska logisk utveckling av matchen. De hade ju gruppsegern att spela för menar Tomas Axnér

- Tycker vi hänger med till 13-11. Sedan gör de fyra raka mål strax innan paus och avgör.

Karl Wallinius med sina sex mål lär bli ett extra vapen att plocka fram när SM-medaljerna ska fördelas. Med det inte sagt att vi lägger ett alltför tungt ansvar på den unge vänsternian. Men en sak är säker, han besitter en kapacitet som kan bli en otäck upplevelse för LUGI:s kommande motståndare i semifinalen.

- Kul att se att Kalle kan göra sex mål mot så pass starkt motstånd fortsätter Axnér

Bäste målskytt i LUGI blev Hampus Jildenbäck, en normal notering för honom. Jildenbäck har ju skämt bort LUGI fansen med sin målhunger under många år. Matchen i Berlin var inget undantag.  Alfred Jönsson, "bara" två mål den här gången, i klädde sig i assistrollen och svarade för många målgivande pass.

Bildtext: Karl Wallinius var skarp i sina avslut och gjorde 6 mål, här i matchen mot Guif.

Sedan tänder alltid lagkapten Anders Hallberg till lite extra när det handlar om internationellt motstånd. Men vare sig Hallbergs insats eller den tillresta LUGI-klacken  skrämma de tyska rävarna

Som lag räckte inte LUGI till. Füchse Berlin var numret större. Vinrött var med i matchen en dryg kvart. Sedan blev de tyska rävarnas påskhunger alltför påtaglig. Hemmalaget hade gruppsegern som morot innan matchen. LUGI hade bara själva prestationen som lockbete.

När sedan tyskarna sprang ifrån i målprotokollet är det i nio fall av tio fall svårt för en tränare att locka fram den rätta motivationen och lura sina spelare. Sedan har vinrött gjort tre strålande insatser mot Redbergslids IK den senaste tiden och satt det mesta av fokus på SM slutspelet. Med dessa två ingredienser fördelade i huvud och ben är det inte lätt att komma ner till Schmeling Halle I Berlin. När endast prestationen i sig är det viktigaste.

Nåväl, även om LUGI hade haft med än äran att spela för hade det blivit en tung uppgift. Füchse Berlin, topplag i Bundesliga, hade varit en övermäktig motståndare för de flesta svenska lag. 

Tomas Axnérs slutar med dessa ord:

- De var betydligt tyngre än oss.

LUGI flyger hem i morgon annandag påsk och väntas vara hemma någon gång under eftermiddagen.

För LUGI gäller det att slipa till slutspelsformen. Om knappt tre veckor drar semifinalerna i gång. Och då kan dessa tuffa matcher i EHF cupen bli otroligt värdefulla att ha med sig i bagaget. 

 EHF-cupen, grupp B, omgång 6

Füchse Berlin-LUGI 34-25 (17-12) 

L: Hamps Jildenbäck 8, Karl Wallinius 6, Anders Hallberg 3, Lucas Pellas 3, Alfred Jönsson 2, Niclas Paradis, Hamps Henningsson, Axel Morand.

 

Skribent: Stefan Hegenius

Länk till matchbilder

Fler nyheter från Herrar