Strålande LUGI!

Ytterligare två sköna LUGI poäng in på kontot blev ett faktum när lundensarna betvingade erkänt hemmastarka Hammarby uppe i Eriksdalshallen. LUGI segersiffror skrevs till odiskutabla 20-29 (10-15) efter en strålande insats.

Gästerna gick på knock direkt. Efter tio minuter var LUGI:s ledning hela fem mål, 1-6. Detta tvingade Hammarby till matchens första time out. Som gav effekt. Hemmalaget var uppe och nosade vid ställningen 7-8. Sedan tog LUGI ett definitivt farväl i målprotokollet. "Vinrött" drygade successivt ut sin ledning. Mycket beroende på att Karl Wallinius klev in i matchen på allvar och gjorde samtliga sina fyra mål i den första aktens andra hälft.

- Kalle var duktig. Liksom hela laget. Vi gör en jättestark insats bakåt och våra målvakter hade 50  vardera i räddningsprocent. Det har jag nog aldrig varit med om, kommenterade en nöjd LUGI tränare Tomas Axnér.

 LUGI gick till pausvila med en femmålsledning, 10-15. Efter  sidbytet fortsatte den lundensiska dominansen. LUGI vann till och med de perioder i matchen när de spelade i numerärt underläge. Hemmalaget var egentligen aldrig i närheten.

- Jag vet inte om de hade givit upp slutspelschansen. Det gick ur som helst betydligt lättare än väntat. En sådan här dag var det knappast svårt att vara tränare, ansåg Axnér vidare.

LUGI kom till spel utan mittnian Anders Hallberg (sjuk) och försvarsresen Nemanja Milosevic (bortrest). Båda är förhoppningsvis tillbaks i söndagens hemma möte med franska Saint Raphel Var Handball i EHF cupen. I Hallbergs och Milosovics frånvaro försvann en stor portion rutin. Något som emellertid inte märktes nämnvärt.

Bildtext: Hugo Forsberg debuterade i Handbollsligan och gjorde sitt första mål.

Tomas Axnér har en del skolade juniorer att ta till när det behövs. I slutskedet av matchen var den unga trion Karl Wallinius, Johan Palm samt debutanten Hugo Forsberg inne samtidigt. Den sistnämnde fick även anteckna i målprotokollet när han hittade rätt från sjumetersstrecket i slutskedet. Ett bevis så gott som något att LUGI:s framtid ser intressant ut.

Segern i sig medförde att LUGI:s möjligheter till att hamna bland de fyra översta lagen i tabellen inför det stundande SM slutspelet ökades. En seger uppe i Alingsås på tisdag i nästa vecka och mycket är vunnit i den frågan

I LUGI bör hela laget prisas i en kväll som denna. Där var ingen som föll ur ramen när Lunds stotlhet tog säsongens nittonde seger. 

Vid 23-tiden är det en stolt LUGI trupp som sätter sig på tåget på Stockholms Central. Ungefär vid sex tiden i morgon bitti stiger tuppen av hemma i Lund, två poäng rikare.

Hammarby IF-LUGI 20-29 (10-15)

 H: Patrik Fahlgren 4, Basten Genty 3, Andreas Rydberg 3, Rickard Lönn 2, Andreas Halvarsson 2, Adam Norman 2, Viktor Ahlstrand 2, Nils Pettersson, Erik Borgenhäll.

 L: Hampus Jildenbäck 7, Alfred Jönsson 5, Hampus Henningsson 4, Karl Wallinius 4, Niclas Paradis 3, Otto Lagerquist, Adam Tumba 2, Jacob Wickman Modigh, Hugo Forsberg.

Utv: H; 2x2 min L: 4x2 min.

 

Skribent: Stefan Hegenius

Fler nyheter från Herrar