Nära att LUGI kom ikapp Helvetia Anaitasuna

EHF Cup
LUGI:s premiärmatch i EHF Cupen var en målrik match men där tyvärr LUGI fick ge vika med siffrorna 34-32 efter 17-17 i halvlek.

Tomas Axnér sammanfattade matchen så här:

-        Vi börjar bra och tar ledningen med 4-2. Vi åker tyvärr på två tidiga utvisningar som gör att Helvetia Anaitasuna går om oss med ett par mål. Sedan får vi jaga hela tiden men kommer ikapp i halvtid till 17-17.

-        De spelar ett lurigt spel som vi har svårt att komma underfund med en del kvicka spelare som är svåra att få tag i. Det är först de sista 10 minuterna som försvaret blir bättre från vår sida.

-        Det är ju en målrik match. De har ledningen med 28-24 men vi kommer ikapp till 28-28. Sedan blir det en kort period där de gör tre raka mål och vi får börja jaga igen. Vi spelar 7 mot 6 i slutet för att försöka komma ikapp. Vid ställningen 33-32 i slutet så blir det en så kallad fifty-fifty situation där vi anser det är styrman foul men det blir straff på andra hållet och då fastställs slutresultatet 34-32, kunde blivit 33-33 om vi fått med oss domslutet.

-        Vi spelade ett bra anfallsspel vilket antal mål berättar.

LUGI kommer att ta nya tag i matchen på torsdag mot Füchse Berlin. Då är ni välkomna att se på ett tyskt topplag i EHF-cupen. Välkomna!

LUGI:s målskyttar:

180210 Matchproto

Skribent Lars-Erik Nilsson

 

Fler nyheter från Herrar