LUGI:s segertåg fortsätter

LUGI fortsätter att rada upp segrarna i Handbollsligan. Lundenserna fick ytterligare två poäng med sig i bagaget i bortamötet med IFK Skövde. Den målrika matchen slutade 30-32 (11-16) i skånsk favör.

 I en match som böljade fram och tillbaka. Gästerna gjorde en mycket stabil första halvlek. Trots Skövde, som kom till spel utan "playmakern" Rasmus Wremer, sprang upp i en tidig tremålsledning 5-2. Därefter handlade det bara om LUGI den första halvleken.

 Innan pausvilan var det framförallt tre spelare som stack ut i Lundalaget, Hampus Jildenbäck, hans namne Henningsson samt Otto Lagerquist. Tre musketörer som ska känna stor delaktighet i att den tidiga hemmaledningen förvandlades till 11-16 innan pausvilan.

Bildtext: Hampus Henningsson gjorde en bra match med målgivande avslut, här i matchen mot Ystad

Upptakten av den andra halvleken inleddes lika förtroendeingivande som den första avslutats för "vinrött". Tre snabba LUGI mål innebar att det stod 11-19 på elljustavlan. Matchen var i praktiken förbi. Trodde man lite till mans.

 Dock inte Skövde. Hemmalaget började successivt äta in gästernas ledning, mål efter mål. LUGI tappade fokus ju längre matchen led. Den fina skärpa från den första halvleken var som bortblåst. På sätt och vis bjöd Lundalaget in Skövde i matchen. Den borde varit stängd betydligt tidigare. Men handboll är som ni alla vet handboll.

- De satsade på allt samtidigt som vi var bekväma när vi sprang hem. Då blir det på det här viset, förklarade LUGI-tränaren Tomas Axnér, som var tillfreds med poängen.

När blott två och en halv minut återstod var hemmalaget i kapp, 29-29. Då trädde Alfred Jönsson, Jakob Wickman Modigh och 9 målsskytten Hampuas Jildenbäck in i handlingen och visade kyla när nöden gjorde sig påmind. Alfred gjorde 29-30, Jakob 29-31 och Hampus 29-32. Sedan blev tiden för knapp för Skövde att ställa en sista fråga.

En ny vinröd seger således, även om det satt hårt åt. Två sköna poäng som medförde att LUGI snurrade förbi både HK Malmö och Alingsås i den haltade tabellen.

 Förutom ovannämnda trio bör även Alfred Jönsson lyftas fram för sin mål i viktiga skeden i den andra halvleken.

 Handbollsveckan fick en bra inledning för alla LUGI fans. Nu bär det hem till Lund för ett träningspass på tisdagen innan det är dags igen.

Redan på onsdag kommer HK Malmö på besök i ett av många prestigeladdade Skånederby.

 Fortsätter LUGI segertåget då?

IFK Skövde-LUGI 30-32 (11-16)

S: Jack Thurin 8, Christopher Hedberg 7, Alfred Ehn 6, Viktor Ljungkvist 4, Kristina Svensson 2, Adam Samuelsson, Henrik Dahlberg, Axel Franzén.

L: Hampus Jildenbäck 9, Otto Lagerquist 6, Hampus Henningsson 5, Alfred Jönsson 5, Jakob Wickman Modigh 3, Niclas Paradis 2, Anders Hallberg, Axel Morand.

Utv: S: 5x2 min L: 6x2 min.

 Publik: 1064

Skribent: Stefan Hegenius

Fler nyheter från Herrar