LUGI tog steget upp till fjärdeplatsen

Med en omgång av säsongens handbollsliga tog LUGI steget upp på den åtråvärda fjärdeplatsen. Detta via en förkrossade bortaseger,19-35 (8-16), mot ett redan kvalklart Ricoh HK uppe i Solna.

Ett resultat om innebär att LUGI har allt i egna händer i onsdagens serieepilog mot Eskilstuna Guif. Seger i den matchen innebär en klar fördel i den kommande kvartsfinalerna i form av en eventuell femte och avgörande match på hemmaplan.

Om själva matchen är där inte mycket att orda. Det handlade om klasskillnad. Någon djupare matchanalys är av överflöd. Siffrorna talar ett tydligt språk.

 - Det var min enklaste segern jag upplevt på fem år, summerade LUGI tränaren Tomas Axnér.

 Hemmalaget hängde med i målprotokollet drygt nio minuter efter avkast, ledning 6-5. Då tog LUGI ett brutalt farväl. "Vinött" gjorde då tio raka mål och ridåfallet var väl cementerat för Ricoh. Som även om laget saknade två tongivande spelare uppträdde både håglöst och uppgivet.

 - För egen del är jag mycket nöjd med att vi kunde hålla vår fokus och skärpa uppe i 60 minuter. Det gladde mig speciellt, avslutade Axnér dryga timmen innan han bänkade sig i flygstolarna med destination Sturup.

 Även om man inte ska rida på för höga hästar över segern mot Ricoh är åtminstone en sak klar. Vinrött har höjt sig minst en dimension som LAG (ursäkta Simon Jeppsson) jämfört med ifjol. Matcherna i EHF cupen har gett både styrka och erfarenhet. Viktiga vapen att ta med sig till slutspelet. Väl där ska laget slå ur underläge och inte ha alltför stora krav vilande över axlarna. Säsongens primära målsättning är redan nådd, den att bli sämst sexa i grundserien.

 Den här gången visade LUGI än en gång prov på truppens imponerade bredd då inte mindre än elva spelare antecknade sig målprotokollet.

 

Nu är det mer eller mindre en uppmaning till lundaborna att ta en promenad till Arenan och hylla våra pågar för en väl genomförd säsong. Hur det än går i  slutspelet. Grunden är hur som helst lagd till en synnerligen intressant framtid.

 I LUGI förtjänar hela kollektivet ett omnämnande för sina insatser i 08-land. Där var ingen som föll ur ramen. Och det ska inte hemmapubliken heller göra i Arenan på onsdag!  

 Ricoh-LUGI 19-35 (8-16)

 R: Henrik Olsson 5, Troels Vejby Jorgensen 4, Andreas Lang 4, Jesper Landgroff 2,  Kevin Eggan Johansson, Daniel Andersson (mv), Jesper Linnéll, Wictor Bernhager,

 L: Hampus Jildenbäck 5, Anders Hallberg 5, Alfred Jönsson 5, Otto Lagerquist 4, Lucas Pellas 4, Jakob Wickman Modigh 3, Karl Wallinius 3, Niclas Paradis 2, Carl Möllerström 2, Hampus Henningsson, Adam Tumba.

 Utvisningar R: 2x2 min L: 2x2 min.

 

Skribent: Stefan Hegenius

Fler nyheter från Herrar