LUGI åtta minuter från superskräll

Med drygt åtta minuter var LUGI på god väg att bryta IFK Kristianstads smått otroliga hemmastatistik, ledning med tre bollar. Men nära skjuter som bekant ingen hare. Efter 60 minuter stod det 28-25 (14-14) och IFK tog därmed sin 61:a seger på hemmaplan i Handbollsligan. Ett nästintill oslagbart rekord.

Och segerraden kan ju till och med bli längre. Men segersviten var på väg att brytas när Anders Hallberg drygade ut borta ledningen till 22-25. Sedan gick ridån ned för Lundensarna som drabbas av en ödesdiger utvisning på Alfred Jönsson i ett skede då IFK var på väg att ta sig in i matchen på nytt. När Alfred satt på botbänken kom hemmalaget i kapp, 25-25.

Bildtext: Hampus Henningsson gjorde en bra insats och fick pris som bästa LUGI-Spelare

- Har lite svårt att förstå mig på den utvisningen faktiskt, sa LUGI tränaren Tomas Axnér efter slutsignalen.

IFK vann således de avslutande åtta minuterna med 6-0. Vi ska dock ha i färskt minne att LUGI hade minst sagt lika framgångsrik period i matchen, När IFK var i ledningen 19-16 trodde säkert de flesta på läktaren att de orangeskrudade skulle springa ifrån. 

Men ingalunda. Då kastade Axnér in sitt gröna kort för andra gången denna afton. Vilken scenförändring det blev. Gästerna gick efter time outen in och gjorde fem raka mål och hastigt och mindre lustigt för hemmapubliken lyste siffrorna det 19-21 på elljustavlan. I det läget var IFK i om inte ett chocktillstånd så näst intill.

- Våra första 50 minuter var helt lysande, ansåg Axnér.

 Att LUGI inte kunde hålla stången matchen ut, förklarar LUGI-tränaren så här:

 -Tyvärr satte vi inte våra lägen. När vi inte gör det har vi haft en tendens att vika ner oss bakåt. Även om man missar behöver det inte betyda att försvarsspelet ska bli sämre.

En match i matchen, vann trots allt, LUGI. Då åsyftas "släktträffen" mellan kusinerna Henningsson. Philip i IFK och Hampus i LUGI. Det mötet vann den sistnämnde med 4-2. Kanske lite långsökt, men ändå.

- Hampus gör det riktigt bra och bör nämnas för sin insats, fortsatte Axnér.

En annan plusvariant var Lucas Pellas i vänsterstruten. Fyra mål blev hans facit. Hampus Jildenbäck var smått krasslig så sent som igår och fick av den anledningen begränsat med speltid. Men från sjumetersstrecket var han säkerheten själv, sex fullträffar på lika många försök.

Bildtext: Lucas Pellas behåller sin goda form och stod för 4 mål

Axnér var själv något kluven över insatsen.

- Innerst inne är jag stolt vad laget presterade samtidigt som det känns lite bittert att förlora när vi var så pass nära.

Bara att hålla med. För det här med hedersamma förluster har "vinrött" fått nog av vid det här laget. Två omgångar återstår. LUGI åker till Solna för mötet med Ricoh på söndag och på onsdag gästas Arenan avett formstarkt Guif från Eskilstuna. Skulle LUGI samla ihop full pott på dessa båda matcher kvarstår definitivt möjligheten i hamna i så kallade top four.

IFK Kristianstad-LUGI 28-25 (14-14)

K: Stig Moen Nilsen 5, Albin Lagergren 5, Mario Lipovac 4, Olafur Gudmudsson 3, Viktor Hallén 3, Philip Henningsson 2, Gunnar Steinn Jönsson 2, Arnar Freyr Arnesson, Valter Crinitz . 

L: Hampus Jildenbäck 6, Hampus Henningsson 4, Lucas Pellas 4, Niclas Paradis 3, Karl Wallinius 2, Alfred Jönsson 2, Anders Hallberg, Otto Lagerquist, Niclas Mörk, Carl Möllerström.

Utvisningar: 3x2 min L: 4x2 min.

 

Skribent; Stefan Hegenius

Fler nyheter från Herrar