Inför Skånederbyt "El Clasico" ikväll i Handbollsligan.

Från ett derby till ett annat, men inte vilket derby som helst – det är ett glödhett El Clasico som stundar. Ystad kommer på besök och vi hoppas få en fin inramning på fredagskvällen.

 Alfred Jönsson

 

Det blev en knapp seger uppe i Helsingborg arena för de vinröda, även om man ledde med tre bollar med tjugo sekunder kvar så slutade det bara med en uddamålsvinst, vinst 24-23. Även om man inte imponerade spelmässigt så var LUGI helt klart det bättre laget för dagen.

 

 

- Vi hade bra stunder i matchen då vi spelade väldigt bra, men också dalar som vi tagit med oss så vi kan komma ur dem för sådana har vi inte råd med mot Ystad. Vi har också tagit med oss att vi måste vara mer kliniska framåt, säger Alfred Jönsson som stod för sju mål framåt.

- Jag är nöjd, det är alltid kul att sätta dit några nu när andra halvan av säsongen är igång.

Nu väntar en betydligt tuffare uppgift då tabellsexan Ystads IF kommer på besök i arenan. Ystad kommer från ett oavgjort resultat mot Kristianstad och är precis som de vinröda alltid peppade inför El Clasico-matcherna. Det lär bli glödhett och det känner också spelarna av.

- Ystad är ett brett lag med många bra spelare och flera spetsspelare, som målvakten Anders Persson och Kim Andersson. De har flera stora och duktiga spelare i laget, poängterar Alfred.

- Vi behöver få hål på Anders Persson, som vi brukar ha problem med. Sedan måste vi lösa deras jobbiga 5-1 spel och få stopp på deras kontringar. Men vi har utvecklat vårt spel mot utgrupperade försvar och det hoppas jag kommer synas på fredag, fortsätter Alfred Jönsson.

Det är fredagsmatch och det finns all möjlighet till after work med kollegor och goda vänner nere i arenan. Samtidigt kan ni heja fram stadens stolthet till två viktiga poäng i ett glödhett derby. Stödet är guld värt, vilket Alfred också poängterar med en hälsning från alla spelarna.

- Kom ner till arenan, det kommer en klack från Ystad och det skulle bli extra cool inramning om ni också kan kommer ner och stötta oss. Ert stöd betyder jättemycket och är otroligt viktigt för oss spelare. Det blir ett extra lyft när man ska komma igång, avslutar Alfred med.Fler nyheter från Herrar