Inför: Ricoh-LUGI

Två omgångar återstår av säsongen i Handbollsligan. LUGI har lagt sig i slagläge, även om inte laget har det i egna händer, för att nå den eftertraktade fjärdeplatsen.

Ricoh borta i morgon söndag och Eskilstuna Guif hemma i Arenan i nästa vecka står på menyn innan SM slutspelet tar vid. "Vinrötts" mål att givetvis ett maximalt poängintag på dessa båda matcher.

Men lagets tränare Tomas Axnér höjer lite av ett varningsflagg.

- Först och främst gäller det mötet med Ricoh. Om jag inte missminner mig föll vi uppe i Solna förra säsongen. De är ett välspelande lag så vi måste göra vårt. Vi är förberedda. Det hela handlar om vad vi själva kan prestera.

På lördagsförmiddagen körde Axnér  ett träningspass i vanlig ordning med sina adepter med fokus på de taktiska detaljerna. Även om inte Ricoh har mer än äran att spela för (redan kvalklart) kan inte LUGI lägga sig till ro.

Solnalaget vill säkert göra ett snyggt avslut innan  det stundande kvalet. Efter den senaste tidens handbollsfester för LUGI med EHF cupspel och med toppmötena med Alingsås och IFK Kristianstad i ligan den senaste tiden gäller det för laget att tända om i vardagen. Ricoh på bortaplan måste kategoriseras som ett blindskär.

LUGI måste plocka fram både vinnarskallarna och den rätta attityden om det ska gå vägen. Lundalaget suktar efter en triumf efter den senaste tidens knappa förluster mot tufft motstånd.

Nu får hur som helst LUGI gälla som favorit.  Det handlar kort och gott om vad LUGI presterar. Kapaciteten råder där inget tvivel om. Den här säsongen har laget utvecklas och skaffat både rutin och erfarenhet som ser hyperintressant ut för nästa säsong.

 Den  här säsongen då? LUGI går in i SM-slutspelet som än underdog som i bästa fall kan leda fram till en SM-final. Även om media redan nu har utsett IFK Kristianstad och HK Malmö till SM-finalister.

 Inte ett alltför vågat tips i sig. HK Malmö har gått otroligt bra den senaste tiden. Men frågan är om inte laget prickat in slutspelsformen för tidigt. Något som LUGI fick erfara i fjol. En ypperlig säsongsprolog i ligan fortsatte med två raka segrar i kvartsfinalen mot Ystads IF innan det blev något av "soppatorsk". Frågan är hur långt HK Malmös bensin räcker framöver.

Förutom IFK Kristianstad och HK Malmö är de övriga lagen i SM slutspelet presumtiva kandidater att nå fram till final uppe i Göteborg i maj.

Nåväl, innan vi kommer så långt är det Ricoh på bortaplan som först och främst gäller. Till Solna åker LUGI med en helt skadefri trupp och en helt frisk Hampus Jildenbäck.

Positiva nyheter för LUGI-anhängarna som i likhet med undertecknad hoppas det leder till två välkomna poäng uppe i Solna..

 

Skribent: Stefan Hegenius

Fler nyheter från Herrar