Inför kvällens Skånederby mot HK Malmö

Derbymatch och ett tufft matchande denna vecka. LUGI är på jakt efter två nya pinnar mot topplaget HK Malmö och hoppas få stöd och inramning i arenan så de lyfter till nya höjder.

 Oscar Jensen

 

Det duggar tätt mellan matcherna just nu, detta i och med ett tufft matchande i handbollsligan parallellt med matcher i EHF-cupen. Något som inte verkar störa spelarna.

 

 

- Det är klart att det är roligt att spela matcher, samtidigt som det till mycket beror på hur stor påfrestningen är på ens kropp. Ju äldre man är desto längre tid tar det att återhämta sig mellan matcherna. Men det är viktigt att man kan använda sig av många spelare, jag tror att det är nyckeln nu när det är så tight matchande, säger LUGIs Oscar Jensen om matchandet.

LUGI är inne i en bra form, det är onsdagens motståndare också. Men derbyn tar fram det bästa av spelarna – och ingen vill ju falla mot en lokalrival. Men detta blir en tuff drabbning.

- Vi kommer ställas mot ett komplett och väldigt bra lag, sen för egen del är där inte så många kvar från min sejour i klubben utan det är många nya ansikten i laget. Det är ett lag vi mött många gånger och det brukar bli tighta och jämna matcher, säger Oscar och fortsätter.

- Vi behöver väl egentligen inte göra något revolutionerande mot dem, men det gäller att vi har ett bra försvar och bra målvaktsspel. De har ju bra målvakter i Malmö också så det är viktigt att kunna spela jämnt i den matchen. Ser man till matchen mot Ystad så hade vi bra tryck i första- och andra fas, det blir nog en nyckel mot Malmö också så vi slipper stångas med deras försvarsspel hela tiden.

Med tanke på tabelläget och spelschemat är det viktigt att formen håller i sig på hemmaplan, statistiken mot HK Malmö där är bra och den vill såklart laget att den vidhålls.

- Nu handlar det mycket om att positionera sig inför det kommande slutspelet, så det gäller att fixa en topp fyra-placering. Sedan är det väl psykologiskt viktigt att göra bra matcher mot de lag man kan komma att ställas mot lite senare i ett slutspel, slår LUGIs Oscar Jensen fast.

Toppmatch, derby och mitt i veckan – låt oss skapa en fantastisk inramning för spelarna.

- Jag ser gärna en repris på fredagsmatchen mot Ystad där det var bra tryck i arenan och många som slöt upp, det betyder såklart jättemycket för oss spelare att ha folk i ryggen. Därför tycker jag det är viktigt ni tar er ner till arenan, det är en toppmatch i handbollsligan.

Fler nyheter från Herrar