Inför kvällens gruppspelsmatch i EHF Cupen 2017/18

Europacupspel i Lund. Det händer ikväll. Det är riktigt bra motstånd på besök också och spelarna är revanschsugna efter senaste matchen i EHF-cupen mot Helvetia Anaitasuna.

 Jildenbäck

 

Det blev en målrik tillställning nere i Pamplona i helgen, 34-32 skrevs siffrorna till och Helvetia Anaitasuna fick poängen med sig. Men LUGI stod upp bra mot spanjorerna och erfarenheten av att ha spelat en match i Europacupspelet kommer nog bli viktig framöver.

 

- Det var många som var nya med europacupspel på den här nivån, det vi kan ha tagit med oss från matchen är den initiala nervositeten och att man inte vet vad som händer när man går in i den här typen av matcher. Det är nog borttvättat för de som inte varit med på den här nivån tidigare, det gör att vi kan prestera bättre till nästa match. Sen gjorde vi ju en bra anfallsmatch där nere, det var ingen i laget som var dålig men allt gick väldigt fort och det är en erfarenhet man behöver, säger sexmålsskytten Jildenbäck och fortsätter om målskyttet.

- Det är alltid skönt att göra mål, vi har ju ett spel nu där vi ökat trycket lite och skapar fler lägen och gör fler mål med hela laget. Det är roligt att vi kan hålla det uppe, framförallt när det är så här många matcher – då är det tufft att stå och gneta när man är lite sliten, då är det lättare när det bara flyter på i spelet som det gör just nu, slår vår högersexa tydligt fast.

Det är mycket resor och matcher nu, men det är bara positivt för laget menar Jildenbäck.

- Halvsliten är man väl hela tiden, men jag tycker mest att det är en positiv upplevelse och att vi har fått en väldigt bra erfarenhet av det. Vi som lag har fått umgås mycket och göra mycket ihop, det stärker lagmoralen nu när man går in i så tuffa matcher. Det finns inget negativt i det här utan vi väljer att bara se det positivt och väljer att ta det med oss framöver.

Nu vankas det europeiskt motstånd igen när Füchse Berlin kommer på besök i arenan. Det lär bli ett hett möte med ett topplag från Bundesliga, men det finns en skrällchans för LUGI.

- Vi kommer i dagarna att kartlägga dem så vi är redo för matchen på torsdag. Det är ett topplag i Europa som ligger i toppen av Bundesliga. Jag tror att vi har en chans att skrälla och jag tror att alla i laget känner detsamma, att vi går in med inställningen att vi skall vinna den här matchen, säger Hampus Jildenbäck och fortsätter om vad som krävs av hemmalaget.

- Vi måste vara cyniska och skarpa när det ska börja avgöras, vi var med hela matchen i Spanien men tappade lite slutet och blev straffade, det blir man ganska fort på den här nivån. Om vi är lite mer cyniska och skarpa ska vi kunna vara med hela vägen i matchen.

Det är europamatch och ett riktigt bra motstånd på besök – slut upp och stötta de vinröda.

- Jag hoppas folket kommer och tar chansen att se ett topplag i Europa, och tar chansen att se oss försöka vinna mot ett topplag i Europa. Vi kommer tro på det hela vägen och det var på ett positivt sätt ganska stökigt nere i Spanien och jag hoppas vi kan uppnå det här också.Fler nyheter från Herrar