Inför: IFK Skövde-LUGI

LUGI:s formstarka handbollsherrar körde ett lättare träningspass, innehållande en stor del teori. på söndagseftermiddagen inför resan vid   lunchtid på ndag upp till Skaraborgs riket för bortamötet med IFK Skövde.

 Lundalaget har för avsikt att mönstra samma trupp som i segermatchen mot Ystads IF i fredags. Strax efter hemsidan fått en liten pratstund med tränaren Tomas Axér vankas det nämligen ett viktigt division 2 derby i Arenan mot våra kära granne, H43.

 Till den matchen har Farmen förstärkt laget med en kvartett från A-laget, Adam Tumba, Axel Morand, Carl Möllerström samt Karl Wallinius. Allt för att öka den vinröda oddsen i lokalderbyt.

 Hände där ingenting ur skadesynpunkt på ovannämnda spelare blir det således en oförändrad trupp som uppträdde senast.

 - Vi har en bra stämning i truppen. Det är bara att hoppas framgångarna, säger Axnér.

 LUGI har gått som ett välmående lok den senaste tiden.Segrarna har radats på hög, såväl innan som efter EM uppehållet. Samtidigt är Axner väl medveten om att det stundar en hård arbetsvecka. Tre matcher på knappt en vecka .Man blir knäsvag av blotta tanken. Förutom mötet på måndagskvällen väntar HK Malmö hemma på onsdag och sedan drar EHF cupen på lördag.

 Hittills har LUGI klarat av det intensiva spelprogrammet med bravur. Laget har på ett föredömligt vis tagit en match i taget och lagt allt fokus på den. Tankarna går inte längre än till närmaste matchen.

 IFK Skövde gjorde en heroisk insats senast även om det inte ledde till poäng. Istället blev det en försmädlig uddamålsförlust mot topplaget HK Alingsås, Vad värre var att Skövde fick notera en  olycklig skada på en av deras mest betydelsefullaste spelare, rutinerade Rasmus Wremer ,som lär vara borta från som lär var borta från spel i en månad.

 - Ett kännbart avbräck för dem. Men Skövde har många andra spelare och alternativ att se upp med,.De är starka, inte minst offensivt Vi har den största respekt för dem, avlutar Axnér.

 

Skribent: Stefan Hegenius 

Klicka här för att svara eller vidarebefordra

Fler nyheter från Herrar