Inför: Hammarby IF-LUGI

LUGI:s handbollsherrar har ett nästintill omänskligt program att se framemot de sex närmaste dygnen. Tre matcher står på menyn. I morgon (onsdag) tar Hammarby emot i Eriksdalshallen. På söndag väntar Saint Raphel Var Handball i EHF cupenna och på tisdag är det tid att avluta det tuffa "arbetspasset" uppe i Alingsås.

 - Det är bara att borra ner huvudet i sanden och köra, kommenterar LUGI-tränaren efter gårdagens träningspass.

Bildtext: Ska Lucas Pellas fälla sina gamla lagkamrater?

 Frågan är hur pass stor vikt LUGI ska lägga på de återstående matcherna i EHF-cupen. Två storstilade insatser i de båda inledande omgångarna gruppspelet har dessvärre inte lett till några poäng. Hur resonerar ni den frågan, läggs allt krutet på Handbollsligan nu?

 - Det blir givetvis svårt att ta sig vidare nu. Ändå vill vi så klart spela så bra som möjligt. Svaret på frågan är lättare att ge söndag. Då får vi ta ställning, fortsätter Axnér.

Hammarby borta är en inspirerande uppgift. Men samtidigt svår. I Eriksdalshallen bärs söderbröderna fram av sin entusiastiska publik. Det är få lag förunnat att åka hem med en seger från vår kungliga huvudstad. Det har många lag fått erfara.

Före avkast ligger Hammarby i ingenmansland. Laget har sju poäng upp till en slutspelsplats och lika många ner till ett negativt kval. Ska Hammarby haka på den definitiva striden om en slutspelsbiljett är det två poäng som gäller mot LUGI.

 - Vi vet vad som gäller. Hammarby kommer att spela som det vore en slutspelsmatch, understryker Axnér.

LUGI i sin tur tog två störtsköna poäng i söndags i bortamötet med Aranäs. Två poäng som förde upp "vinrött" till en tredje plats, om än med en match mer spelad än de inblandade konkurrenterna.

Med stor sannolikhet är där många LUGI-fans som går och hoppas att den fina placeringen bibehålls när grundserien är slutspelad. Målsättningen har hela tiden varit en sjätteplats. Möjligen är det tid att revidera den före slutspurten.

Laget flyger upp till Stockholm för att sedan ta nattåget hem några timmar efter matchslut.

För LUGI vänstersexa, Lucas Pellas, kittlar matchen nog lite extra. Han kom ju som bekant till LUGI från Hammarby och vill säkert visa att beslutet att flytta söderut var ett bra val i hans fall.

 

Skribent: Stefan Hegenius

 

Fler nyheter från Herrar