Inför: Fücshe Berlin-LUGI, EHF-cupen

LUGI kommer att spendera större delen av påskhelgen i Berlin. Där väntar Fücshe Berlin i den avslutande omgången  i EFH cupen.

LUGI ligger dessvärre sist i gruppen och är uträknat för vidare avancemang. Lundalaget har trots det tråkiga tabelläget gjort bra insatser mot kvalificerat motstånd. "Vinrött" har som lag utvecklas ytterligare och har och skaffat sig "muskler" som laget kommer dra nytta i det pågående SM-slutspelet.

För även om resultaten självklart är av stor vikt har dessa utflykter i EHF-cupen sammansvetsat laget. Att vara tillsammans över en hel helg har ett mycket stort socialt värde.

Bildtext: Tomas Axnér

Vilket även lagets succétränare Tomas Axnér inte är sen med att skriva under på..

 - Dessa helger betyder mycket för lagsammanhållningen.

 Även om slutresultatet i den är matchen inte har något större värde är LUGI ute efter att  på nytt göra en bra prestation. Förra helgen när spanska Helvetia Anatusia hälsade på i Arenan ställde LUGI till stor del upp med ett juniorlag. Mot Fücshe Berlin mönstrar Lundalaget med en ordinarie  trupp. Undantaget är Nemanja Milesovic (pappa i dagarna) som stannar kvar hemma i Lund tillsammans med familjen..

Motståndaren Fücshe Berlin är enligt Axnér det bästa laget i gruppen. Laget , som just nu ligger tvåa i den tyska Bundesligan,  har många starka kort i sin trupp. Inte minst de båda skandinaverna Mattias Zachrisson och den danske högernian Hans Lindberg.

Med andra ord blir det en riktigt värdemätare för vårt vinröda lag att än en gång få mäta sina krafter mot detta starka motstånd.

Under fredagen körde laget ett gympass. På påskafton ställs kosan mot Berlin där det senare på kvällen blir ett träningspass på matcharenan.

Avkastet sker på påskdagen, därefter väntas de nykläckta SM-semifinalister vara hemma i Lund igen under annandagens eftermiddag.

Sedan har LUGI ingen match inplanerad (kan eventuellt bli någon träningsmatch) på tre veckor. Då väntar den första SM-semifinalen. Mot vem? Tja, det går ju endast att spekulera i för tillfället. Undertecknad blir inte helt förvånad om motståndaren heter HK Malmö.

I så fall blir det cykelavstånd mellan Baltiska hallen i Malmö och Arenan i Lund. Men som sagt är det bara en gissning, men högst trolig.

- Under det långa uppehållet har vi möjligheten att träna lite hårdare. Veckan efter påsk blir det en del fys träning. Men sedan ska även spelarna få en kortare ledighet, som de förtjänar, upplyser Axnér efter långfredagens träning.

Men sedan ska även spelarna få en kortare ledighet, som de förtjäna  lag  en trevlig resa och hoppas på en bra prestation.

 

Skribent: Stefan Hegenius

Fler nyheter från Herrar