Två LUGI-spelare i Månadens lag

15 matcher är avverkade i Handbollsligan för LUGI:s del. 9 av dem har varit på hemmaplan. Det innebär att det blir flera bortamatcher än hemmamatcher resten av säsongen. LUGI ligger för närvarande på en tredjeplats med en mer match spelad än Redbergslid som ligger på fjärdeplatsen. Som det ser i dagsläget har det utkristalliserats 8 lag som har ett försprång mot resterande lag. De skiljer 8 poäng mellan åttondeplats och plats nr nio i tabellen.

Poängtappen mot Hammarby och kanske en poäng i hemmamatchen mot Kristianstad kan väl räknas som lite besvikelse men å andra sidan full pott i Malmö räknas till pluskontot.

I den interna skytteligan leder Hampus Jildenbäck med 84 mål tätt följd av Alfred Jönsson med 82 mål. Räknar vi med EHF-matcherna också så är det lika mellan dessa två spelare på 92 mål.

I en interna assistligan har Anders Hallberg bidragit med 35 pass, 5 fler än Alfred Jönsson.

Räddningsprocenten för Josip Cavar ligger på 37 % medan Oscar Jensen har 34 %.

Publiken ökar inte utan ligger på 1500 i genomsnitt på hemmaplan, ganska exakt samma som förra året efter de första 9 hemmamatcherna.

 Bildtext: Jakob Wickman-Modigh och Hampus Jildebäck med i Månadens lag i Handbollsligan

Varje månad tas det ut Månadens lag där den spelare med högst genomsnitts-MEP på resp. position tas ut. I november har LUGI två spelare med i denna 7-mannatrupp. Det är Jakob Wickman-Modigh och Hampus Jildenbäck. Vi gratulerar.

Här är länk till statistik och Månadens lag i Handbollsligan

 

Skribent Lars-Erik Nilsson

Fler nyheter från Herrar