Sen spurt ledde till poäng

LUGI var likt en tungviktsboxare uträknat i bortamötet med  Redbergslids IK uppe i Göteborg, men reste sig och fick med sig ena poängen hem sedan mötet slutat 30-30. Detta sedan LUGI gått till pausvila med en uddamålsledning, 14-15,

LUGI, som kom till start utan lagkaptenen Anders Hallberg (förkyld) samt Jakob Wickman Modigh (ryggont) fick en flygande start på matchen, ledning 1-4 efter knappt tio minuter in i matchen.

Sedan åt sig RIK in i matchen. Men det var gästerna som mestadels var i förarsätet. Det var blott vid ett tillfälle RIK var före i målprotokollet, vid ställningen 13-12.

- Tycker vi gör det bra i första halvlek där vi står riktigt där vi står riktigt bra upp bakåt, säger LUGI-tränaren Tomas Axnér .

Bildtext: Nicas Paradis tog ett stort ansvar både bakåt och framåt och blev utsedd till LUGI:s bästa spelare

Efter sidbytet kom sedan RIK alltmer i handlingen och skapade sig ett övertag. LUGI var i praktiken uträknat när tio minuter kvarstod, hemmaledning, 28-24.

Då tog Axnér en time out som bar frukt med sig. Gästernas Niclas Paradis  steg på allvar in i handingen. Tre raka mål från hans högerhand betydde att LUGI fick kontakt. Matchen såg emellertid att sluta i moll, dryga minuten före slut stod det 30-28 på elljustavlan.

Men vi visade  prov på en härlig moral under kunde till och med avgjort med matchens sista anfall. Som helhet är jag dock mycket nöjd, fortsatte Axnér.

I matchepilogen hoppade på nytt Josip Cavar in mellan stolparen och svarade för två direkt matchavgörande räddningar. Men där fanns fler russin att plocka fram ur LUGI kollektivet. Niclas Paradis är redan nämnd, även Alfred Jönsson och Hampus Jildenbäck tog ett stort ansvar, Skam vore att inte nämna Carl Möllerström som svarade för tre synnerligen viktiga mål från kanten.

Bildtext: Carl Möllerström fick mer speltid än vanligt och förvaltade det med 3 mål

Poängen gav hur som helst LUGI extra råg i ryggen inför årets sista match hemma mot Sävehof.

- Då tror jag med största sannolikhet Anders Hallberg kan spela. Sedan hoppas jag även att Jakob (Wickman -Modigh) är tillbaka. Åtminnstonne så pass att vi kan använda honom i försvaret, avslutade Axnér,

 Matchfakta

Skribent: Stefan Hegenius

 

Fler nyheter från Herrar