Poängtapp i slutsekunderna

LUGI fick bita i det sura äpplet när Hammarby kom på besök. Även om Lundalaget aldrig var i underläge tog "08-orna" med sig den ena poängen hem. Matchen slutade 28-28 (16-14) sedan Patrik Fahlgren kvitterat för gästerna när blott fyra sekunder återstod på matchuret i spel fem mot sju till Hammarbys fördel.

Cirka 20 sekunder tidigare kunde en tidigare Hammarbyit, Lucas Pellas, avgjort mötet till LUGI när han satte 28-27 via ett sjumeterskast. Med tanke på att LUGI var före hela matchen i målprotokollet kändes poängtappat som en förlust med "vinröda" ögon sett.

För där fanns lägen att stänga matchen. Som exempelvis i den första halvlek när LUGI ryckte åt sig en femmålsledning, 11-6. Ett ryck som emellertid kom av sig. 

Sedan får inte hemmalaget tappa en tremålsledning, 27-24 när ynka tre minuter var kvar att spela. I det läget hade den för dagen aktive Anders Hallberg ett läge skicka hem Stockholmarna poänglöst.

- Ja, tyvärr. Sedan åker vi dessutom på en ödesdiger utvisning och plötsligt var Hammarby med i leken igen. Men visst, helhetsmässig känns det här som en förlust, medhöll LUGI-tränaren Tomas Axnér.

Försvarsmässigt i det uppställda spelet stod LUGI upp bra. Merparten av Hammarbys mål tillkom på kontringar.

- Tror jag räknande dem till en åtta nio stycken i den första halvleken, Då sprang vi hem alldeles för dåligt, fortsatte Axnér.

I anfallsspelet hade LUGI det lite besvärligare med gästernas utgrupperade försvarsspel när Hammarby hängde på hemmaspelarna som ryggsäckar i deras offensiva försvar och eliminerade passnings alternativen.. 

- Hammarby är ett speciellt lag och jobbigt lag att möta på det viset, ansåg Axnér avslutningsvis.

Trots att bara en poäng blev kvar i Lund fanns där ljusglimtar i hemmalaget. Bäste skytt i LUGI blev Alfred Jönsson med sina sju mål. Högersexan Hampus Jildenbäck blandade och gav, sex mål totalt varav fem före pausvilan. Även målvakten Josip Cavar gjorde en rad fina räddningar i den andra halvleken

Bildtext: Lucas Pellas var nära att fälla sina gamla lagkamrater i slutet av matchen

Allra bäst ändå var Lucas Pellas den här gången. Som således bara var sekunder ifrån att sänka sina tidigare klubbkamrater. En liten jobspost för hemmalaget var att försvarsresen Niclas Paradis fick stiga av med en stukad fot.

Redan på onsdag är det tid för en ny hemmamatch för vinrött då vi välkomnar HK Aranäs till Lund. En match som för övrigt spelas i klassiska idrottshallen. Vad det nu kan betyda?

 

L: Alfred Jönsson 7, Hampus Jildenbäck 6, Lucas Pellas 5, Anders Hallberg 5, Jakob Wickman Modigh 3, Hampus Henningsson 2.

H: Gunnar Pettersson 7, Martin Dolk 6, Nils Pettersson 4, Patrik Fahlgren 4, Anders Wik Rydberg 3, Johan Nilsson 2, Bastian Genty, Hannes Nyström.

Utv: L: 1x2 min H: 2x2 min.

 

Skribent: Stefan Hegenius

Matchbilder

Fler nyheter från Herrar