Jildenbäck inför mötet mot Hammarby.

 Jildenbäck

 

Ikväll så inleds en häftig vecka för alla LUGI-intressenter, det spelas fyra hemmamatcher på en vecka och först ut är det vårt herrlag som tar emot Hammarby på måndagskvällen.

 

 

LUGI orkade inte stå emot Alingsås hemma i arenan senast, man gick runt på lite folk och som tränare Axnér sa efter matchen var det många som fick spela både anfall och försvar. Man får ändå rikta blickarna framåt och försöka ta några av bitarna med sig från matchen.

- Jag tycker vi hade en bra känsla inför och delvis under matchen men gjorde lite småfel i mitten av andra och då straffade dem oss. Vi ska ta med oss det vi misslyckades- och slarvade med men vi har en bra känsla i laget och ska kunna släppa det och gå vidare mot Hammarbymatchen och gå in i den med en bra känsla, säger Jildenbäck och fortsätter sen.

- Jag har en roll där jag ska leverera. Jag behöver göra det varje match och det är alltid skönt för självförtroendet när jag gör det så det är inga konstigheter. Det kräver jag av mig själv.

Nu väntar den första hemmamatchen av tre denna vecka för herrlaget och den första motståndaren är som tidigare nämnt Hammarby. Tabellelvan är noterade för två vinster, två oavgjorda och sju förluster hitintills, de lär vilja resa hem från Lund med två poäng i bagaget.

- De spelar en klassisk snabb handboll och är svåra på det sättet, de har sitt utgrupperade försvar och det är något vi tränat mycket på i veckan. Det är ett ovanligt försvar så det är ganska svårt att ställa om till, men vi har jobbat mycket på att ställa om till hur vi behöver spela mot dem, berättar Jildenbäck och fortsätter om vad LUGI behöver göra för att vinna.

- Vi har tränat mycket på anfallsspel, ha mycket fart och komma i stora slag och stora rörelser där vi växlar. Det måste vi göra, samt va lite osjälviska och släppa bollen här och där.

Avslutningsvis kommer en djupledspassning till alla handbollsintressenter i och kring Lund

- Bajens klack ska inte överrösta oss i arenan, Lundapubliken har slutit upp bra så här långt och det har en stor del i att det har gått så pass bra för vår del och jag tycker att det triggar en lite extra. Vi behöver allt stöd som vi kan få av er den här säsongen, avslutar Jildenbäck.

Fler nyheter från Herrar