Inför: Ystads IF-LUGI

Räkna med två revanschsugna lag inför säsongens andra El Clasico. Mötet mellan hemmalaget Ystads IF och LUGI Ystads IF gjorde en tämligen blek andra halvlek mot GUIF i söndags. LUGI i sin tur vill förbättra sin dystra statistik mot YIF.

Lundensarna har nämligen förlorat de fyra senaste mötena med YIF. Tre stycken i vårens SM slutspel samt ett hemma i Arenan tidigare i våras. Dags att bryta trenden nu?

- Det får vi hoppas, säger LUGI coachen Tomas Axnér.

Vad talar då för en eventuell LUGI seger? Förmodligen lagets positiva trend. Sex raka utan förlust, EHF mötena med Pfadi Winterthur inräknade, i rad .har detta har höjt LUGI:s självförtroende ytterligare.

- Vi är inne i en positiv trend och träningsveckan har inletts bra, intygar Axnér.

YIF är ett bra hemmalag. Att möta "di vide" nere i korsvirkesstaden är allt annat än en lätt uppgift. Å andra sidan är LUGI ett bortalag av rang. I Handbollsligan har laget tagit fem segrar  på främmande mark, av sex möjliga. En statistik som talar för sig själv. Hur långt det räcker får vi svar på runt halvnio tiden på onsdagskvällen.

- Visst har vi chansen, men vi slår ur underläge. Favoritskapet överlåter jag gärna till YIF, fortsätter en försiktig LUGI general.

Veckans snackis har annars varit YIF målvakten Anders Perssons så kallade "backhandsräddning" i helgen uppe i Eskilstuna. En av de sjukaste räddningar man sett i mannaminne. Anders Perssons högsta nivå är som vi alla vet av topp absoluta klass. Honom gäller det att för hål på för Lundensarna om det ska bli några poäng hem i bagaget. Anders Persson är en av många nyckelspelare i YIF.

En annan är ex-landslagsspelaren Kim Andersson. Som saknades senast mot Guif. Hans medverkan på onsdagskvällen är ett frågetecken på grund av en krånglande hälsena.

I LUGI är målvakten Josip Cavar tillbaka i speldugligt skick. Målvaktsspelet gick dock inte att klaga över senast då Cavars kollega Oscar Jensen i LUGI-målet var en av matchvinnarna mot IFK Skövde.

Redan på söndag är det tid för ännu ett Skånederby när OV Helsingborg kommer till Arenan i Lund. Men en sak i taget. Först gäller det Ystads IF på bortaplan. En svår men ingen omöjlig uppgift.

 

Skribent: Stefan Hegenius

 

Fler nyheter från Herrar