Inför måndagens match mot RIK i Handbollsligan

 

 Hampus Henningsson Sävehof

 

Efter en blytung seger i Partille i torsdags tar nu herrarna emot ett annat Göteborgslag hemma i arenan – Redbergslid kommer på besök och LUGI rustar upp för handbollsfest.

 

Det blev två viktiga poäng borta mot Sävehof i torsdags, laget gjorde en helt fantastisk första halvlek som också bäddade för poängen. Man fick bra träff bakåt samtidigt som leveransen framåt kom, det i kombinationen med en bra form gör att LUGI är och blir väldigt svårslagna.

 

 

- Vi får främst ta med oss vårt försvars- och målvaktsspel, vi släppte in få mål och det är väl ganska så starkt på bortaplan mot Sävehof tycker jag. Sedan får vi även ta med oss vårt anfallsspel i första halvlek, i den andra halvleken gjorde vi inte så många mål de första tjugo, minuterna, säger femmålsskytten Hampus Henningsson och fortsätter om sin egen insats.

- Det är alltid skönt att kunna bidra, oavsett om det är framåt eller bakåt är det kul att bidra.

LUGI är just nu inne i en riktigt bra form och känns svårslagna, något flera lag på sistone har fått erfara. Man har tidigare under säsongen sagt att de vinröda kommer vara ett lag som bara blir bättre och bättre under säsongens gång – och det är väl en bra beskrivning just nu.

- Vi är alltid förberedda på motståndarna och är väldigt noggranna med att kartlägga deras anfallsspel, vi vill stå upp bra bakåt och det lägger vi mycket kraft på. Sen gäller det att hitta formen när man har mycket matcher, och då kan man ta de här mer oväntade poängen.

Nu är det dags för ny match i handbollsligan och det mot ett klassiskt Göteborgslag. Det är Redbergslid som kommer på besök och Axnér och hans manskap har kartlagt motståndarna.

- De är också ett väldigt formstarkt lag som har gjort det bra hela säsongen, de spelar ett ganska utgrupperat försvar och det har vi haft lite tufft med innan. Så det gäller att vi gör läxan och hittar spelöppningar så vi kommer till lite lättare mål och inte behöver stå och stångas med dem i sextio minuter. Sen gäller det att få träff bakåt också, säger Hampus.

Avslutningsvis, i vanlig ordning, kommer en djupledspassning till alla vinröda supportrar.

- Kom ner och stötta oss i de två sista hemmamatcherna innan uppehållet, vi behöver allt stöd vi kan få mot Redbergslid och senare mot Sävehof det är två tuffa matcher vi har kvar.Fler nyheter från Herrar