Inför kvällens match i Handbollsligan mot Sävehof med Hampus Jildenbäck

 

 Hampus Jildenbäck

 

Det blev en tung förlust senast i arenan och nu vill de vinröda revanschera sig inför en storpublik. – Det är alltid kul att spela de här Lundaspelsmatcherna, jag ser fram emot mycket folk på läktarna och att vi bjuder upp till bra handboll, säger Hampus Jildenbäck.

 

 

LUGI kom till match senast i god form och med ett bra facit i ryggen, men topplaget Redbergslid blev för starka med sitt utgrupperade försvar och LUGI fick svårt att göra mål under andra halvleken – något som straffade sig och ledde till att Redbergslid segrade.

- Vi har valt att ta med oss hur vi ska lösa deras offensiva försvar, något vi har haft svårt för ett bra tag nu, berättar högersexan Hampus Jildenbäck och fortsätter om vad som gick fel.

- Det började bra för vår del och jag tycker att vi gjorde det bra i hela den första halvleken men sen blev vi kanske lite slitna och det blev svårt för oss i den andra halvleken och då blir det lite lätta misstag som blir mer synliga än om man spelar mot ett uppställt 6-0-försvar.

Nu väntar ett tufft möte med IK Sävehof på hemmaplan, ett lag som laget har stenkoll på.

- De har en massa duktiga spelare i laget och kan vara riktigt bra när de får till en fullträff, vi förlorade väl med tolv bollar mot dem i en träningsmatch inför säsongen så vi vet om vad de kan när de är som bäst, menar Jildenbäck och pratar vidare om det  förra mötets betydelse.

- Jag vet inte vad det förra mötet har för betydelse nu egentligen, det var en stark seger som visade för oss att vi kan slå dem vilket var skönt efter förlusten mot dem på försäsongen. Men inför den här matchen kommer vi inte lägga för stort fokus på den matchen, vi kommer använda det som vi gjorde bra där uppe och ta med oss in till denna match, inte mer än så.

Det är Lundaspelsvecka och LUGIs partners bjuder alla på fri entré på matchen, det bäddar med andra ord för en god inramning och mycket folk på läktarna i höstsäsongsavslutningen.

- Det är alltid kul att spela de här Lundaspelsmatcherna, jag ser fram emot mycket folk på läktarna och att vi bjuder upp till bra handboll. Det är vår avslutning på höstsäsongen och då vill man alltid leverera och bjuda upp till bra handboll inför en storpublik, avslutar Hampus.Fler nyheter från Herrar