Inför: IK Sävehof-LUGI

Mitt under pågående Dam-VM rullar herrarnas handbollsliga vidare. Så även för LUGI som i morgon torsdag beger sig upp till Partille för bortamötet med IK Sävehof.

Bildtext: Niklas Mörk som berättar inför bortamatchen mot Sävehof

En på papperet svår uppgift. I synnerhet med tanke på att Sävehof så sent som i måndags något överraskande föll mot Ricoh. Med klara fyra bollars marginal.

-  Tror jag faktiskt det blir ännu jobbigare att möta dem i och med det. De vill med all säkerhet revanschera sig , spår LUGI:s högersexa Niklas Mörk efter onsdagens träningspass.

Vad är nyckeln till en eventuell LUGI triumf?

- Som alltid vårt målvakt - och försvarsspel. Sedan vet vi att Sävehof  spelar lite punktspel då och då.. Det gäller att vi lyckas bemöta.

LUGI har som bekant samlat ihop 23 poäng hittills. En utdelning du är nöjd med?

-Det tycker jag på det stora hela även om vi inte gjort någon supersuccé. Tycker personligen att det gått lite över förväntan. Fast med lite flyt hade vi haft fler.

Niklas Mörk har tuff konkurrens ute på sin position, högersexa som han är. På samma plats finns ju en viss Hampus Jildenbäck. En spelare man inte skuffar undan i all hast.

- Nej, men jag tycker ändå att jag fått okej med speltid. Men det gäller att prestera när man väl får chansen.

Så sent som i helgen gjorde unge herr Mörk ett positivt inhopp i hemmamötet mot OV Helsingborg och svarade för två viktiga mål i rätt lägen.

LUGI:s tuffa spelprogram har varit en stor "snackis" i höst.  Det är inget som berör som berör Niklas. Hans 22-åriga kropp tål  dosen av matcher.

- Matcher är ju det roligaste som finns. Ser verkligen fram emot att få spela i EHF cupen till våren.

Innan det blir aktuellt återstår fyra omgångar i HL. Först ut på den menyn gäller således Sävehof. Partillelaget , som före avkast parkerar under LUGI i tabellen, har blandat och gett hittills i höst. Sävehof har hur som helst en rutinerad trio i den före detta utlandsproffsen i målvakten Per Sandström samt de två meriterande landslagsspelarna Johan Jacobsson och Jonas Larholm. Har de dagen är Sävehof en farlig motståndare för samtliga lag i serien.

LUGI:s försvarsrese Niclas Paradis som saknades i skånederbyt mot OV Helsingborg är återbördad i den vinröda truppen och åker med till Partille, i likhet med lagkaptenen Anders Hallberg. Den sistnämnde tvingades utgå senast med ett virus syndrom i kroppen.

Avkast i Partille Arena blir det klockan 19.00 på torsdagskvällen.

 

Skribent: StefanHegenius

Fler nyheter från Herrar