Paradis sköt hem två "vinröda" poäng i premiären

Niclas Paradis, där har ni LUGI:s första matchvinnare för säsongen. Det var nämligen Niclas som fick är att skjuta matchens sista mål i LUGI:s premiär på bortaplan mot nykomlingen OV/Helsingborg. Ett möte som slutade 22-23 (12-14) i lundensisk favör.

I en match där aldrig O/V var i ledningen. LUGI höll på att ta ett rejält "strypgrepp" på nykomlingen direkt. Efter drygt 10 minuter stänkte Alfred Jönsson dit 2-6 och allt såg inledningsvis ut att går LUGI:s väg.

Med knappt fyra minuter kvar av den första akten gjorde samme man 9-13. Så långt hade LUGI matchen under fullständig kontroll. Men i slutskedet av den första halvleken drabbades LUGI av ett par ödesdigra utvisningar och bjöd på så vis delvis in hemmalaget in i matchen.

- Vi stod upp bra i försvaret matchen igenom. Just så här kommer det se ut inledningsvis innan vi får fart på vårt anfallsspel. Vårt försvarsspel är som bekant intakt och inkört sedan ifjol, kommenterade en lättad LUGI tränare Tomas Axnér efter slutsignalen.

För gästernas seger satt om sanningen ska fram hårt inne. Även om LUGI aldrig var i underläge kämpade sig O/V upp i likaläge vid ställningen 22-22, när Helsingborglagets pigge Linus Nilsson utjämnade till 22-22 med bara ett fåtal minuter kvar på matchuret.

Det var då han trädde fram, matchhjälten Niclas Paradis och gjorde det avgörande målet, 22-23. Dramatiken i slutskedet uteblev emellertid inte. Först brände OV ett straffkast innan LUGI:s Lucas Pellas  missade från sjumeterslinjen.

- Jag räknade det till totalt fyra missade straffkast i slutskedet. Två vardera. Så visst blev det dramatik, fortsatte Axnér.

Annars hade LUGI ett gyllene läge att avgöra när hemmalagets Andres Thynell fick syna domarens röda kort efter knappa 48 minuter med straff som på följd. På den den steg Hampus Jildenbäck men missade ett läge att redan då i princip avgöra matchen. Nätkänning då hade betytt 17-21 och matchen hade i princip varit avgjord.

Ingen skugga ska dock falla över Hampus Jildenbäck som blev gästernas bästa målskytt mina sina sex fullträffar. Vidare bör hela LUGI;s försvarsspel prisas en kväll som denna. Dessutom var det roligt att beskåda herrar Anders Hallberg och Alfred Jönssons första halvlekar. Efter sidbytet var det klev duon Niclas Paradis och Hampus Henningsson fram och tog sitt ansvar i LUGI:s offensiva spel. Sedan får man inte heller glömma bort målvaktens Josip Cavars matchavgörande räddning i matchepilogen.

- Jag gick runt på förhållandevis lite folk i den här matchen. Och en viss trötthetskänsla stod att finna hos vissa spelare i slutskedet. Det viktigaste var trots allt de båda poängen. Det ger oss energi de i dett läge vi är nu. Det är aldrig enkelt att möta en nykomlingen i en premiär. På bortaplan dessutom, avrundande en nöjd Axnér.

 

OV: David Florander 7, Linus Nisson6, Oskar Hansson 4, Andreas Thynell 3, Linus Nileskog, David Svensson.

L: Hampus Jildenbäck 6, Niclas Paradis 4, Anders Hallberg 4, Hampus Henningsson 3, Alfred Jönsson, 3, Jakob Wickman Modigh, Adam Tumba, Lucas Pellas.

Utv OV: 5x2 min.

L: 3x2 min.

 

Skribent: Stefan Hegenius

Fler nyheter från Herrar