Inför: Guif-LUGI

LUGI:s handbollsherrar sätter sig på onsdags förmiddagen i bussen upp till Eskilstuna. Närmare bestämttill STIGA Sport Arena där hemmalaget Guif tar emot lundensarna i Handbollsligans sjunde omgång sedan det första pool spelet är avverkat.

Båda föreningarna har en del gemensamma nämnare inför mötet. Båda lagen redovisar så här långt åtta intagna poäng vardera och båda förlorade i senaste omgången. Därmed kan man räkna med en påtaglig revanschlusta från båda håll.

Vad är dina funderingar inför matchen, Tomas Axnér, tränare i LUGI.

- Tror det kommer bli en match mellan två lag som har ett ganska likartat spel. Får vi fason på vårt försvarsspel tror jag vi vinner matchen. Om inte, ja då vinner Guif.

Så nyckeln till en eventuell seger för LUGI sitter således först och främst i det defensiva arbetet. Förra säsongen avgick LUGI med seger såväl i Lund som i Eskilstuna och därmed skaffat sig ett litet psykologiskt övertag, mentalt sett. Men det var då det.

LUGI har duon Otto Lagerqvist och Axel Morand på skadelistan.

- Otto är nyopererad och blir förmodligen borta resten av höstsäsongen. Axel däremot lär vara tillbaka betydligt tidigare, om cirka två till tre veckor, informerar Axnér.

Detta för med sig att unge Johan Palm på nytt tar plats i truppen. Även i Guif, i likhet, med LUGI, finns där en rad intressanta spelare inför framtiden. Som exempelvis blott 17 -årige niometersspelaren Eric Johansson som fick göra sin debut i Handbollsligan i förra veckan,

- Guif spelar en snabb handboll. Kan vi få bukt på det bakåt är jag hoppfull. Men det kommer bli tufft, avslutar Axnér, vars adepter äntrar scenen igen redan på lördag när Solnalaget Ricoh gästar Sparbanken Skåne Arena i Lund.

 

Skribent: Stefan Hegenius 

Fler nyheter från Herrar