Bitter förlust för LUGI i El Clasico

Ystads IF har just nu blivit lite av ett spöke för LUGI. I och med gästernas seger i säsongens första El Clasico med 22-25 (11-12) har YIF gått segrande ur striden i den fem senaste mötena mot LUGI, träningsmatchen tidigare i Skurup inräknad.

 

Det här var inte hemmalagets dag helt enkelt. Möjligtvis kanske det berott en reaktion efter den positiva serieupptakten. Men det är bara en spekulation. Trots förlusten var LUGI coachen Tomas Axnér lika samlad som alltid och inte alltför nedslagen efter slutsignalen.

- Vi möter ett bra lag med en bra målvakt. Men för att vinna matcher av den här karaktären måste vi spela en mer desperat anfallshandboll och släppa på handbromsen.

Så sant. För den här gången var det lite krampaktigt framåt. Framförallt från nio meter. Det var först i matchepilogen det lossnade från den positionen då duon Alfred Jönsson och Anders Hallberg med sina mål fick hål på den för dagen duktige YIF-målvakten Anders Persson.

Den första halvleken var precis som pausresultatet vittnar om (11-12).

- Synd att vi inte kunde hålla lika till paus, vi skulle spelat mer på klockan. Nu tog vi ett för tidigt avslut och istället som bidrog till att de kunde ta ledningen, fortsatte Axnér.

Upptakten efter sidbytet blev inte lika lyckad för Lundensarna. Två tidiga utvisningar låg i mångt och mycket bakom att YIF för första gången kunde rycka åt sig en fyramålsledning, 11-15.

- Därefter fick vi kämpa i uppförsbacke. Vi var på gång och var uppe och nosade vid 20-22. I den vevan brände vi några frilägen, fortsatte Axnér.

I LUGI gjorde målvakten Oscar Jensen ett strålande inhopp  i den första halvleken som på nytt förde in vinrött i matchen  och bidrog att förvandla gästernas tremålsförsprång, 6-9, till ledning 11-10. Allra bäst ändå i hemmalaget var linjekrigaren Jakob Wickman Modigh.

Bildtext: Jakob Wickman-Modigh slet mycket och var duktig både framåt och bakåt i dagens match

I YIF är målvakten Anders Persson redan nämnd. Han fick dessutom kröna sitt fina dags verk med att anteckna sig i målprotokollet, Bra hos gästerna var även hete Hampus Andersson som blev matchens bästa skytt med sina sju mål.

Nu dröjer det en vecka till LUGI:s nästa uppgift. En tuff sådan när Eskilstuna Guif tar emot. Otto Lagerquist som skadade sig illa i handen senast mot Aranäs kom som väntat inte till spel i derbyt.

- I morgon (torsdag) väntar vi besked på hur länge han blir borta, avlutade Axnér.

 

LUGI-Ystads IF 22-26 (11-12)

L: Hampus Jildenbäck 6, Alfred Jönsson 4, Anders Hallberg 3, Jakob Wickman Modigh 3, Niklas Mörk 2, Anton Karlsson, Hampus Henningsson, Niclas Paradis, Lucas Pellas.

Y: Hampus Andersson 7, Jesper Gustavsson 4, Anton Hallbäck 3, Kim Andersson 3, Jepper Krogh Simonsen 2, Ludvig Hallbäck,  Emil Hansson, Carl Löfström, Johan Dahlin, Eric Forsell Schewert.

Utv: L: 2x2 min. Y: 4x2 min.

 

Skribent: Stefan Hegenius

Matchbilder 

Fler nyheter från Herrar