Bättre än väntat

När denna säsong satte igång hade jag i mitt huvud att det kommer att bli ett s k mellanår. Två viktiga spelare hade försvunnit i  LUGI:s säsongsskyttekung Zoran Roganovic som gjort 193 mål och supertalangen i målet Torbjörn Sittrup Bergerud.  För att inte känna en besvikelse så målar man upp en bild hur det kommer att gå. Så gör jag i alla fall. Och då hamnade inte LUGI bland de fyra främsta.

Men det finns inget bättre än när man har fel i sina tankar och när resultatet blir ”så mycket bättre” än man förväntat sig. Vem i LUGI hade trott att laget skulle hamna på en andraplats i serien??? Visserligen var man nere på nedre halvan av slutspelslagen under en period men inte ens en administrationsmiss gjorde att man tappade viljan och prestationen. Mycket starkt gjort av LUGI att ”komma tillbaka” efter den ”psykologiska” smällen.

Bildtext: Handbollsligans skyttekung Simon Jeppsson vid landslagsdebuten mot Monte Negro

Denna säsong har en ny skyttekung vuxit fram. Och då menar jag naturligtvis Simon Jeppsson. Visserligen hade han målat 158 ggr förra säsongen men det verkliga genombrottet kom i år där han blev skyttekung i hela Handbollsligan med 237 (!!) mål och 135 assist! Grattis Simon! Och även grattis till att du blivit uttagen att representera Sverige! Lycka till i din framtida karriär. Och naturligtvis är du välkommen tillbaka till LUGI.

HÄR finns LUGI:s skytteliga

Men Simon är inte ensam på banan! Totalt har LUGI använt 19 spelare denna säsong men då har en spelare endast spelat en match (och det minns mycket väl vem det är, Johan Larsson, matchens lirare i enda spelade matchen). LUGI har spelat som ett lag, vi har försvarsmuren Jakob Wickman-Modigh, Nemanja Milosevic och Niclas Paradis, vi har målskyttarna Simon, Hampus Jildenbäck, Lucas Pellas och Alfred Jönsson, vi har spelfördelarna Andreas Arrman, Anders Hallberg och vi har många ”coming man” som Hampus Henningsson, Adam Tumba, Niklas Mörk, Otto Lagerquist, Axel Morand, Karl Wallinus och Albin Carlsson. Och vi får ju inte glömma de målvakterna som kompletterar varandra på ett utmärkt sätt, Josip Cavar och Oscar Jensen. Jag har säkert glömt någon men det är inte min mening. Visste ni förresten att Anders Hallberg ligger på andraplats i maratonligan för LUGI i antal spelade matcher och att Oscar Jensen finns på en sjundeplats. 365 resp 291matcher har de spelat i LUGI om man räknar alla serie- kval- och slutspelsmatcher. Europacupmatcher är ej räknade. Sten Sjögren finns i topp med 432 matcher (två säsonger till Hallberg!?).

Bildtext: Anders Hallberg är tvåa i maratontabellen

HÄR kan du se antal spelade matcher denna säsong.

Med en sådan bra säsong i seriespelet så skapas förväntningar i slutspelet. LUGI kunde som tvåa i tabellen välja slutspelslag och valde lokalkonkurrenten Ystads IF. Ystad hade väl inte riktigt kommit upp till den nivå i seriespelet som de flesta förutspådde vid seriestarten. Efter att LUGI tagit hem de två första kvartsfinalerna, även om det var med minsta möjliga marginal, så kände vi LUGI-supporters oss trygga. På tre chanser så ska vi ta hem minst en! Men Ystad med Kim Andersson och Anders Persson i toppform ville annat och tog semifinalplatsen på mållinjen. Men vilka minnen vi har från dessa fem kvartsfinaler. Det kommer att sitta kvar i många år! Tack LUGI och Ystads IF för dessa handbollfester som verkligen kan kallas El Clasico.

Bildtext: Från handbollsfesterna i kvartsfinalerna

Det är bara att hoppas att innehållet i dessa fester sprids på Lunds gator med omnejd så att läktarna i seriespelet nästa säsong kan fyllas upp bättre!  ( HÄR kan du se publiksiffror för denna säsong.) Mer publik innebär att det blir mer fest och stämning. Vi ses i Arenan 2017/18!

HÄR finns en sammanställning av hela säsongen.

 

Skribent Lars-Erik Nilsson

Fler nyheter från Herrar