Två formstarka lag i derbyt

I morgon, onsdag är det dukat för en ny derbyfest i Baltiska hallen när HK Malmö tar emot serieledande LUGI.

HK Malmö i sin tur parkerar på fjärdeplats, blott tre poäng efter lundensarna. Så morgondagens möte är en match av klar fyrapoängskaraktär.

Att LUGI vunnit de två tidigare mötena lagen emellan den är säsongen är inget lagets coach Tomas Axnér, bryr sig nämnvärt mycket om.

- Det är skit samma. Nu är det en ny match med nya förutsättningar. Jag tror Malmö är enormt revanschsugna och gärna slå vill oss.

Bildtext: Tomas Axnér kommer nte att luta sig på tidigare resultat mot Malmö

Båda lagen är inne i en positiv trend. LUGI åker ner till Malmö med tre raka segrar med sig i bagaget. Och trots att Malmö har många tongivande spelare på skadelistan har Stian Tönnesson adepter levererat. Med andra ord det är två formstarka lag som kommer att visa upp sig.

- Visst är det så. För för vårt eget vidkommande känns det bra. Vi har tränat på bra den senaste veckan är dessutom helt skadefria förklarar Axnér.

Vilket inte är fallet i Malmö, kvartetten Robert Månsson, Anton Blickhammar och Adam Lönn blir borta säsongen ut.

En hel niometersuppställning således. Till skadelistan har även försvarsgeneralen Patrik Kvalvik tillkommit. Den sistnämnde kan emellertid komma till spel innan säsongen är slut.

Som en följd av det har HK Malmö kallat in Carl-Johan Andersson. Den före detta LUGI-spelaren har nu hunnit bli 38 år och gjorde sin första träning med laget tidigare i veckan. Om Carl-Johan kommer till spel redan i derbyt återstår att se.

HK Malmö har inte förlorat i Baltiska hallen sedan i oktober förra säsongen. Mot just LUGI. För övrigt lagets hittills enda förlust på hemmagolv den här säsongen.

Att sedan HK Malmö är minst sagt sargat den här gången kommer inte LUGI att luta sig emot. Ett derby är ett derby. I det senaste mötet i Lund saknade LUGI Simon Jeppsson. Detta till trots tog LUGI en stabil femmålsseger.

Som sagt ett derby är alltid ett derby. Då spelar som regel vare sig tabellplaceringen eller laguppställningen någon roll.

- Det hade givetvis varit skönt att få med sig hem två poäng. I synnerhet som vi har en del svåra bortamatcher kvar innan slutspelet avrundade Axnér efter tisdagseftermiddagens träning.

 

Skribent: Stefan Hegenius

Fler nyheter från Herrar