"Tung" hemlast för LUGI - i positiv bemärkelse

LUGI fick ett lite extra tungt last med sig hem efter besöket i Skövde, (seger med 28-23). Det extra lasset bestod av två störtsköna poäng som förde "vinrött" på nytt upp i serieledning.

En poäng före jagande tabelltvåan HK Alingsås. Visserligen med en match mer spelad. Denna säsongens LUGI har det där lilla extra som kan föra laget hela vägen denna hyperintressanta handbollsvår.

Tränaren Tomas Axnér kommenterade för undertecknad efter mötet med  Aranäs att det handlade mycket om vardagslunk dessa dagar. Hans adepter verkar emellertid stortrivas på jobbet.

LUGI tar de poäng man "planenligt" ska ta och visar upp en stabilitet som är värd all beröm. Mot Skövde som är en synnerligen besvärlig motståndare på sitt hemmagolv saknades den rutinerade duon Anders Hallberg och Nemanja Milosevic. Laget klarade detta "tapp" med bravur. Ytterligare ett styrkebevis värt att nämna.

Matchen då? Den var i LUGI:s ägo. Förvisso ledde hemmalaget med 1-0, sedan IFK:s Rasmus Wremer inlett aftons nätmusik. Därefter var det vinrött i förarsätet.  Första halvlek var dock jämn. Efter den lyste elljus tavlan 14-15 i borta favör.

Efter sidbytet städade LUGI sedan av motståndet. Alfred Jönsson kom igång med sitt skytte och var en stark bidragande orsak till att vinrött gjorde det avgörande  rycket som ledde fram till en femmålsledning, 17-22.

- Jag är nöjd på det vis vi genomför matchen på. Vi fick bort deras kontringsspel. I och med det var mycket vunnit, kommenterade en märkbart stolt Tomas Axnér efter slutsignalen.

Alfred Jönsson är redan nämnd. Listan över plusvarianter var lång en afton som denna i LUGI lägret. Herrar Simon Jeppsson och kapten Jakob Wickman-Modigh visar allt som oftast vägen när poängen hamnar i Lundensisk ägo. Så även mot Skövde. Oscar Jensen svarade för ett förtjänst fullt mellan stolparna.

Nämnas bör även Hampus Henningsson som bidrog med tre "strutar" de drygt inledande tio minuterna. Den spelare som förtjänar ett extra omnämnande var tveklöst vänstersexan Lucas Pellas, nyförvärvet från Hammarby och söderhöjder. Tror knappast han ångrar sitt klubbval en kväll som denna. Nästa fredag får Lucas visa upp sig för sina gamla kompisar när "Bajen" gästar Arenan.

Han var nästintill klinisk i sina avslut. Fem mål blev söderkisens utdelning. Med det var bokstavlig talat skillnaden lagen emellan.

- Lucas gjorde en riktigt bra match, vidimerade även Axnér, inför den ännu en av många angenäma hemresor den här säsongen.

Som sagt, LUGI i serieledning. Inte undra på att alla vinröda får en god natts sömn. I morgon är det fredag, dessutom lönedag för många. På fredagskvällen ger vi sedan damerna vårt stöd i Höör. Det kan i bästa fall leda till "dubbel" tabelledning.

IFK Skövde-LUGI 23-28 (14-15)

S: Kristian Svensson 5, Rasmus Wremer 4, Adam Samuelsson 4, Felix Kasch 3, Jack Thurin 3, Alfred Ehn 2, Axel Magnusson , Jesper Järlfors .

L: Simon Jeppsson 7 ,Lucas Pellas 5 , Alfred Jönsson 4 , Hampus Henningsson 3, Andreas Arrman 2, Adam Tumba  2, Jakob Wickman Modigh 2, Hampus Jildenbäck 2, Niklas Mörk.

Utv: S: 1x2 min. L: 3x2min.

 

Skribent: Stefan Hegenius

 

Fler nyheter från Herrar