Små marginaler avgjorde derbyt i Ystad

Ett tänt Ystads IF är inget behagligt motstånd, speciellt inte i Ystad. Idag var det dags för s k El Clâsico i Ystads nya Arena.

Och Ystad började på högsta växeln och fick grepp om matchen i början. LUGI hängde med till 4-4 men sedan gick Ystad upp till en ledning med 10-6. Under denna tid hade LUGI bl a missat ett straffkast och något friläge. Axnér hade tagit timeout vid 5-8.

Bildtext: Hampus Jildenbäck var LUGI:s bästa målskytt med 8 mål

Men vid 4 måls underläge var det precis som en väckelse, likt den mot Redbergslid i förra hemmamatchen. LUGI kom ikapp och gick förbi och hade ett effektivt 7 mot 6 spel.

LUGI gick från ett underläge med 6-10 till en ledning med 16-13 en minut in i andra halvlek vilket blir 10-3 under denna period.

Vi hade en bra period där men sedan släppte vi in några mål i tom bur och tappade på vårt 7-6-spel kommenterade Tomas Axnér efter matchen

Ystad fortsatte i sitt målgivande spår och kom ikapp och förbi medan LUGI inte orkade fullfölja den positiva perioden som fanns under andra delen av första halvlek. LUGI var uppe i 27-27 men där Ystad fick 3 raka mål som under de sista 4 minuterna. Till slut blev resultatet 30-28 till Ystads IF.

 

 Vi släppte in för många mål, svårt att vinna en match med 30 baklängesmål fortsätter Axnér efter matchen.

 

Bildtext: Jakob slet hårt matchen igenom

 Vi missar några frilägen och straffar samt får en del utvisningar som Ystad förvaltar bra. Sedan vinner Anders Persson målvaktsmatchen idag, det är det som är skillnaden idag. Ystad är ett bättre lag än deras placering, de ska vara högre upp i tabellen avslutar Tomas Axnér.

En märklig händelse inträffade när en av domarna blev skadad i mitten på första halvlek. Lagen enades om att fortsätta matchen med en domare. Och det fungerade alldeles förträffligt, båda lagen respekterade de domslut som kom i svårbedömda situationer.

Om domaren var duktig så var även Hampus Jildenbäck det,  LUGI:s bästa spelare och stod för 8 mål. Han fick välförtjänt pris som bästa LUGI-spelare. Även Jakob Wickman-Modigh slet både framåt och bakåt och hade mycket uppvaktning av motståndarna och Alfred Jönsson kämpade även på bra.

 

Skribent Lars-Erik Nilsson

Länk till matchfakta

Matchbilder Lars-Erik Nilsson

Fler nyheter från Herrar