LUGI mot Hammarby på fredag i Sparbanken Skåne Arena.

 

LUGI Hammarby

Blir det två nya poäng till LUGI?

Handbollsfest med Sveriges bästa Herrhandbollslag i Arenan kl 19:00. Du är väl på plats och hejar?

 

Det vankas fredagsmatch i arenan igen och den här gången är det de grönvita laget från söder i Stockholm som kommer på besök. I det förra mötet den här säsongen blev det två poäng för LUGI, vi får hoppas att man kan upprepa den bedriften igen.

– Med publikens stöd i ryggen hoppas vi kunna bidra med fin handboll, säger Alfred Jönsson inför matchen.

 

 

Det blev en stark seger borta mot IFK Skövde och LUGI lyckades vända sin negativa trend med bortamatcher. Där fanns många på spelhumör och en av dem var fyramålsskytten Alfred Jönsson som tyckte att där fanns flera bra saker för laget att ta med sig från matchen.

- Vi har valt att ta med oss att vi spelade med bra tålamod, högt tempo och bra försvarsspel. Så klart var det även skönt att vända trenden med bortaförluster, berättar han om matchen.

De två poängen förde upp LUGI i serieledning, dock med en match mer spelad än Alingsås. Men Alingsås föll på onsdagen i sin hängmatch och serieledningen är således intakt för LUGI.

- Det är så klart viktigt att komma högt upp i tabellen och vi gör allt för att komma så högt som möjligt, säger Alfred Jönsson och riktar sedan fokus mot Hammarby-matchen på fredag.

- Hammarby är ett lag som spelar bra offensivt försvar med ett väldigt bra kontringsspel. Den förra matchen mot dem var lite svängig men till slut lyckades vi plocka två pinnar. Det var en klassisk bortamatch där vi verkligen fick kämpa för poängen.

Alfred verkar ha full koll på vad som krävs för att ta två poäng mot dem i hemmaborgen.

- Vi ska ha tålamod framåt och vara kliniska så de inte får sina enkla kontringsmål. Vi ska inte låta dem få stora ytor och att kliva på i försvaret så att vi kan kontra på dem.

- Med publikens stöd i ryggen hoppas vi kunna bidra med fin handboll.

 

 

 

Skribent Jimmy Fors 

 

Fler nyheter från Herrar