LUGI inställt på en svår bortamatch

På torsdag middag rullar LUGI:s spelarbuss från Arenan, med destination  Skövde.

Hemmalaget IFK Skövde ligger precis under slutspelsstrecket.

 - Sådana lag är alltid svåra att möta. Dessutom är Skövde riktigt starka på hemmaplan, fastslår LUGI-tränaren Tomas Axnér efter lagets sista träningspass före avresan.

 Vad måste ni först och främst se upp med?

 - I synnerhet deras kontringsspel. Det måste vi se till att stoppa.

 LUGI åker upp till "Skaraborgsriket" med en något reducerad trupp. Definitivt klart är att Anders Hallberg avstår spel. Hallberg som fick sig en rejäl smäll i matchepilogen hemma mot Aranäs i helgen.

 Diagnos?

 - Anders är rejält öm på näsan. Men någon hjärnskakning rörde det sig inte om. Vi tog det vettiga beslutet att låta Anders vila i den här matchen. Går allt som det ska räknar vi med honom mot Hammarby i nästa vecka, fortsätter Axnér.

 Som om det inte skulle vara nog sätts ett även stort frågetecken för Nemanja Milosevic medverkan. Nemanja avstod onsdagsträningen då han har känning av en infektion i kroppen.

 - I hans fall bestämmer vi i morgon (läs torsdag) om han kommer till spel. Men det är ytterst tveksamt , vittnar Axnér.

 Eftersom Farmen strider om ett avancemang i sin serie kommer inte Axnér plocka upp några spelare därifrån. Vilket innebär att Karl Wallenius är utanför truppen.

 - Vi åker upp med 13 spelare. Men det både räcker och blir över. Vi ska kunna gå runt på 13-man, avslutar Axnér.

 Noterbart i övrigt är att förre LUGI bekantingen Felix Kasch numera uppträder i den blå IFK-tröjan. En av många profiler i hemmalaget som ser möjligheten till två poäng.

 Men det gör självklart vårt vinröda lag med. Hur som helst är det upplagt för en spännande match i Skövde Arena. Avkast klockan 19.15 och matchen går att bevittna i TV 4 Sport.

Skribent: Stefan Hegenius

Fler nyheter från Herrar