Hemmasviten intakt

Vilken härlig lördagseftermiddag det bjöds på i Arenan. Om man sympatiserar med den vinröda färgen vill säga. Herrarna inledde handbollsfesten med att knipa sig elfte raka hemmaseger den här säsongen mot gästande HK Aranäs, 25-20 (13-10).

Därefter var det tid för damerna att ta över underhållningen. Men låt oss hålla oss till herrarna i den här artikeln. Hemmasegern var aldrig i farozonen. Som allra mest ledde LUGI med 22-15 innan Aranäs tilläts snygga till slutsiffrorna.

Gästerna var med i målprotokollet i drygt 12 minuter. Så långt in i matchen var Aranäs i ledning, 5-6. Då trädde bollkonstnären från Tumba, Hampus Jildenbäck in i handlingen och visade på nytt att han tillhör en av landets absolut vassaste högersexor. Inom loppet av knappt sex minuter satte han fyra "strutar" och vips var LUGI i ledning,10-7.

 En ledning som sedermera hemmalaget aldrig släppte. Efter pausvilan visade LUGI prov på ett vattentätt försvarsspel.Målvakten Josip Cavar släppte endast fem bollar bakom sig under den andra aktens 23 inledande minuter.

 Josips stabila insats mellan stolparna ledde till att han utsågs till bäste man i hemmalaget. Efter slutsignalen kunde han kosta på sig ett segerleende.

 - Min tidigare fotskada har jag ingen större känning av. Men så spelar jag också hårt tejpad. Tyckte min insats var helt okej, kommenterade han blygsamt.

 Nämnas bör även att Josip hade stor nytta av sitt försvar. Aranäs hade stora problem med att ta sig igenom den vinröda betongmuren.

 - Vi har lagt mycket fokus på målvakts - och försvarsspel under veckan. Vilket vi fick ett positivt kvitto på ansåg med all rätt , LUGI-tränaren Tomas Axnér.

 Framåt har hemmalaget svarat för bättre insatser. Men som Axnér vidare inflikade:

 - Vi ville ta våra poäng och det lyckades vi med. Aranäs tillhör inte våra favoritmotståndare. De är kortväxta och kvicka i fötterna. Den här gången hade vi emellertid koll på dem. Så jag kan inte vara annat än nöjd.

 En lilla smolken i den vinröda bägaren var att Anders Hallberg fick lämna planen med endast några minuter kvar på matchuret.

 - Anders fick en smäll över näsbenet och ena ögonbrynet så att blodvite uppstod. Dessutom kände han sig lite groggy efteråt förklarade Axnér.

 Om Anders Hallberg kan vara med på torsdag i det kniviga bortamötet med IFK Skövde får de närmaste dagarna utvis. Redan slutspelsklara LUGI lär dock inte ta några risker med Hallberg vars vårform ser ut att vara på gång.

 Endast 854 personer beskådade matchen. En blygsam siffra. Tabelltvåan LUGI är värt mer än så.

 LUGI-HK Aranäs 25-20 (13-10)

 L: Simon Jeppsson 7 Hampus Jildenbäck 5, Jakob Wickman Modigh 3  Hampus Henningsson 2  Alfred Jnsson 2, Niclas Paradis, Anders Hellberg, Adam Tumba, Lucas Pellas, Otto Lagerquist.

 A: Jonathan Wiklund 6, Martin Lindell 5, Hannes Söderberg 3, Pontus Mellegård 2, Tommy Atterhäll 2, Max Santos.

 Utv: L: 4x2min A: 6x2 min.

 Publik: 854.

 Domare: Joakim Lindbrett, Tommie Moberg.

 Skribent: Stefan Hegenius

 

Fler nyheter från Herrar