Handbollsfest i Arenan på lördag 18/2 med ett dubbelmöte

Jilden mot Ystad IF

Lördagen bjuder på handbollsfest i Lund med Dubbelmöte mellan Herr och Aranäs och därefter Dam mot Sävehof i tidig seriefinal. Allt till priset av en biljett. Självfallet är du också på plats för att heja fram våra duktiga elitserielag!

 

Det blev en liten plump i protokollet senast, men nu är det hemmamatch och på hemmaplan är vårt vinröda LUGI svårslagna. Aranäs kommer på besök och det finns en revansch att hämta för det senaste mötet.

- Vi kommer gå in i den här matchen och göra allt som krävs för att gå vinnande ur den, säger Hampus Jildenbäck inför Aranäs-matchen.

 

Det blev en tung förlust borta mot Ystads IF senast. Trots att Axnérs manskap levererade många mål framåt fick de vinröda inte stopp bakåt och man släppte in fler mål än vad vi har vant oss vid att se ett försvarsstarkt lag som LUGI är göra, vilket spelarna är medvetna om.  

- Vi fick aldrig träff på försvars- och målvaktsspelet, vi har i flera år byggt upp oss som ett försvarsslag och fick inte den träffen vi behöver för att vinna denna matchen. Vi gör 28 mål och det bör räcka för att vinna, men det blir svårt när vi släpper in så många mål då, säger åttamålsskytten Hampus Jildenbäck och fortsätter att prata om den egna målproduktionen.

- Jag har en roll i laget där jag skall leverera i varje match. Det är klart det är bra för självförtroendet att göra mål och leverera men det är krav som jag har på mig själv och det är något som jag måste göra i varje match. Framförallt när man får så mycket förtroende av sin tränare, då måste man också leverera om man har de kraven på sig att leverera.

Nu väntar en match mot Aranäs i hemmaborgen i Lund, senast lagen möttes så var det lördagens gäster som gick vinnande ur matchen och att LUGI vill ha revansch råder det ingen tvekan om. Men Aranäs kan överraska de bästa lagen, något de tydligt visat under hösten.

- Vi förlorade mot dem senast så vi vet om att vi inte kan vara nonchalanta i den här matchen för vi vet vad de är kapabla till och att de kan slå oss om vi inte är på topp. Jag tror alla är inställda på att vi måste gå in för att vinna den här matchen till hundra procent, det är inte så många matcher kvar av serien så det blir nästan viktigare och viktigare för varje match att ta de poängen vi behöver, berättar Jildenbäck och fortsätter om lördagens match.

- Jag hoppas att vi står oss bakåt och får lite målvaktsräddningar i början så vi kan kontra och sätta upp tempot på dem. Vi är i grund och botten ett bättre lag och då skall vi väl kunna hålla ett högre tempo än vad de kan också.

Vår högersexa verkar ha taktiken klar och är tydlig med vad som krävs för att ta två poäng.

- Vi har en målmedveten grupp och alla i laget vet att plumpar som i derbyt kan komma och vi vet vad som krävs för vi skall ta oss upp igen. Det handlar om det mentala och att alla tar jobbet och kliver in i matchen till hundra procent, det tror jag alla spelare är väl medvetna om. Vi kommer gå in i den här matchen och göra allt som krävs för att gå vinnande ur den.

 

Skribent Jimmy Fors

 

 

Fler nyheter från Herrar