Dukat för säsongens tredje El Clasico

 I morgon, lördag lär det bli tryck i Ystad Arena när LUGI kommer på besök i säsongens  tredje El Clasico möte mot Ystads IF.

De två tidigare mötena har gått i vinröd favör.

- Det första mötet var i premiären där vi vann med två bollar i en jämn match. Men hemma i Lund tyckte jag vi hade bra koll på dem även om matchen var målmässigt jämn. säger LUGI-coachen Tomas Axnér , efter fredagseftermiddagens träning.

YIF vill lägga favoritskapet på LUGI. Tämligen logiskt, sett till tabellplaceringen. LUGI är tvåa, YIF hittar vi på niondeplats precis under slutspelsstrecket.

Vad favoritskapet beträffar är inte Axnér sen för att lämna över det till hemmalaget.

- Nej, de har hemmaplan och ett derby är ett derby. Då spelar tabellplaceringen mindre roll. Dessutom är YIF betydligt bättre än vad tabellen vittnar om. Vi har stor respekt för dem, fortsätter Axnér.

Hemmalaget är hur som helst i akut poängbehov för att undvika ett gap upp till de eftertraktade slutspelsplatserna.

- Så är det. YIF jagar bonuspoäng och ser säkert sin chans inför deras hemmapublik, understryker Axnér.

Som vädrar till sina adepter att komma väl mentalt förberedda till derbyt.

- Det är viktigt. Är vi inte kommer vi att förlora, hävdar LUGI-coachen.

Mot Redbergslid hemma i Lund i söndags svarade LUGI för en mäktig vändning och vann till slut med fem måls marginal. I den matchen saknade vinrött tre viktiga pjäser i Alfred Jönsson, Nemanja Milosevic samt målvakten Josip Cavar.

Hur är deras status inför matchen?

- Alfred har tillfrisknat och kommer till start. Josip i sin tur testas matchdagen och i Nemanjas fall är chanserna fifty-fifty, avslutar en taggad Axnér inför lördagens ovissa derby.

Avkast i Ystad Arena blir det klockan 17.15. Är det vitt utanför hallen blir det samma kulör i den när hemmalaget bär fram sina vita favoriter.'

Men mitt upp i detta vita hav går det säkert att hitta ett antal vinröda halsdukar. Så slut upp alla LUGI-fans. Spelarna behöver ert stöd för att eventuellt lägga beslag på säsongens tredje El Clasico triumf.

 

Skribent: Stefan Hegenius

Fler nyheter från Herrar