Obesegrade LUGI tar emot HIF Karlskrona fredag 30/9 kl 19:00

150909 0007 Axner

Allt jämnt obesegrade, även om det blev en tappad poäng i slutsekunderna på onsdagskvällen. Men vi vet att killarna är revanschsugna när Karlskrona kommer på besök till Arenan på fredag kväll.

– Vi behöver göra mer än tjugofem mål och släppa in mindre än tjugofem, det är det som alltid gäller för oss, säger Tomas Axner inför matchen.

Tre matcher spelade på säsongen och fem poäng så här långt. Det var på målsnöret att de vinröda hjältarna skulle få full pott med sig från Ystad i onsdags men ett mål i matchens absoluta slutskede betydde annat. Men att man gjorde en hel del mål framåt var ju positivt.

- Vi har tagit med oss att vi gjorde tjugonio mål vilket är mer än i någon annan match den här säsongen. Vi gjorde inte mål de första tio minuterna men de andra femtio gjorde vi tjugonio mål på och det är ju positivt. Vi hade ett bra tålamod i vårt 7-6-spel och hade bra utdelning på det också, så länge vi orkade göra satsningar rätt säger huvudtränare Axner.

Som samtidigt tycker att försvarsspelet inte riktigt nådde upp till samma nivå som tidigare.

- Det vi inte tagit med oss däremot är försvarsspelet som saknade lite sting och attityd, det var lite osäkert. Det kan bero på att Nemanja som har varit den som styrt och ställt satt vid sidan om och att Jakob precis kommit tillbaka och har sparsamt med krafter eftersom han varit borta en månad. Försvarsspelet måste bli bättre, Karlskrona har många farliga spelare. Där måste vi få till det likt de första matcherna igen för då tror jag att vi kan vinna på fredag.

Fredagens gäster, HIF Karlskrona, kommer närmast från en förlust hemma mot IFK Ystad och står efter tre matcher på två poäng – de två poängen bärgades mot HK Aranäs i den andra omgången. De sägs ha en bra offensiv som kommer att sysselsätta LUGI-försvaret en hel del.

- Jag tycker de har bra offensiva kvaliteter med ”Big Lars” där som verkar ha hittat en ny vår på ålderns höst, han har gjort en väldigt fin start på säsongen. Jacob Nygren, deras högernia, tycker jag också är bra, de har offensiva kvaliteter helt enkelt berättar Axner om Karlskrona.

Mot IFK Ystad fanns Jakob Wickman-Modigh med i truppen och spelade lite minuter under matchen. Han är återställd efter operationen men inte i form för att spela mer än korta stunder både framåt och bakåt. Men om någon vecka bör han vara tillbaka fullt ut för LUGI.

- Nu måste han träna upp sig, den här operationen innebar att han inte fick göra något på tre veckor utan bara sitta ner så han har inte puls eller matchtempo för mer än att spela kortare stunder både framåt och bakåt, säger Axner och fortsätter prata om försvarsspelet.

- Det kan ta ett par veckor innan han kommit tillbaka fullt ut, men samtidigt behöver han ju inte spela sextio minuter heller. När Nemanja försvinner och Jakob samtidigt inte går fullt ut bakåt så saknar vi lite generalen i försvaret. Det handlar om att andra måste ta den rollen, det är Otto och Henningsson som är våra andra treor och de skall steppa upp lite framöver.

Vad som kommer krävas av LUGI för att bärga segern i hemmaborgen tycks vara självklar.

- De kanske också sliter med sitt försvarsspel, det hoppas vi kunna utnyttja. Vi behöver göra mer än tjugofem mål och släppa in mindre än tjugofem, det är det som alltid gäller för oss.

 

Vi ses i Arenan klädda i vinrött!

FORZA LUGI - #vinrödkärlek 

Fler nyheter från Herrar