LUGI överlåter favoritskapet!

Visserligen ligger hittills obesegrade LUGI före HK Malmö i tabellen. Detta till trots lägger LUGI-tränaren Tomas Axnér pressen på Malmölaget inför måndagskvällens Skånederby i Baltiska Hallen

- HK Malmö har en bra upplaga den här säsongen. Därtill har de hemmaplan och vill säkert ta revansch efter förlusten mot Ystads IF. Men visst har vi chansen att rubba dem, säger Axnér efter söndagseftermiddagens finslipning inför LUGI:s fjärde derby så här i säsongsprologen.

Att slå ur underläge är ett koncept som passar lundensarna. Både mot Ystads IF och IFK Kristianstad var LUGI att betrakta som en "underdog". Facit blev maximala fyra poäng.

Däremot fick "vinrött" bära ett skyhögt favoritskap mot nykomlingen IFK Ystad . Trots det ledde det säsongens första poängtapp.

Lite av prestige blir det för den förre LUGI-spelaren Zoran Roganovic som säkert vill visa sina forna lagkompisar att han gjorde rätt klubbval när han skrev på för HK Malmö inför den här säsongen..

Alla LUGI-fans känner till Zorans kapacitet och vad han kan prestera i sina bästa stunder. Samtidigt är det något lag som känner till hans stegisättningar är det LUGI.

Senast vinrött var i farten var för tio dagar sedan.

. Det är en något ryckig rytm. Mellan mötena med IFK Ystad och HIF Karlskrona fick vi vila 48 timmar, påpekar Axnér.

Någon rast och ro har det emellertid inte varit under de tio spelfria dagarna för hans adepter bortsett att laget fick träningsfritt i lördags.

- Tycker det bra ut på veckans pass. Så vi kommer väl förberedda inför den här matchen, avslutar Axnér.

 LUGI gör en ändring i truppen från matchen mot Karlskrona. Ut går unge Albin Carlsson till förmån för rutinerade Nemanja Milosevic, som är tillbaka efter skada.

Slutligen en liten uppmaning till alla LUGI-fans, ta på era vinröd/vita halsdukar och bege er de två milen söderut. Laget behöver, som alltid, ert stöd.

 

Skribent: Stefan Hegenius

Fler nyheter från Herrar