”Vi siktar på topp 6”

Handbollsligan, som är det nya namnet på högsta serien för herrlag, har premiär den 13 sept. LUGI börjar på bortaplan mot Ystads IF. Därefter blir det Kristianstad som kommer till Lund. En mycket tuffare start finns knappast.

-       Detta blir verkligen en test hur vi står. Vi  vet ju både vad Ystad och Kristianstad går för säger Tomas Axnér

LUGI har ett ungt lag. Det är många unga förmågor som kommit med i A-lagstruppen denna säsong. Dessutom är nyförvärven relativt unga.

-       Vi har tränat mer fysiskt än tidigare säsonger just med tanke på att det är ett ungt lag. Den sista tiden har vi ställt om det till mer explosiv träning och vi hoppas vara ”matchklara” när serien börjar fortsätter Tomas.

På frågan vad som kommer att vara LUGI:s styrka denna säsong svarar Tomas:

-       När vi får tillbaka Jakob (Wickman-Modigh) så är ju försvarsspelet vår styrka. Och då bäddar det också för snabba uppspel. Men försvaret har fungerat bra nu också.

-       Sedan ska det bli spännande med Hampus Henningsson som ny oerfaren H9. Just nu är han skadad och då har vi bara högerhänta. Men Alfred kan rycka in i stort sett på alla positioner och det är värdefullt för oss.

-       Vi har två bra och jämna målvakter i Oscar Jensen och Josip Cavas. Hittills har vi bytt i halvlek så de har fått stå halva matchen var.

Var hamnar ni denna säsong?

-       Vi har som mål att hamna i topp 6. Sedan får vi se hur vi klarar slutspelet. Kristianstad har bästa förutsättningarna även om de har många nya spelare. Sedan har Malmö ett bra lag, Alingsås är alltid att räkna med och sedan har vi Sävehof, Ystads IF och vi där under.

Hur har försäsongen varit?

-       Vi har förlorat två matcher, mot danska Nordsjaelland och HK Malmö. Vi har vunnit 6 matcher hittills. Sedan blir det alltid lite skador och så. Denna helgen (1-3 sept) har jag fått svar på många frågor och många saker har fungerat bra. Vi har testat 7 mot 6-spel och det ligger på plus hittills. Det finns många spelare som fungerat bra, från denna helg kan jag nämna Alfred, Simon, Lucas (Pellas) och Hampus.

Vi ser fram emot en spännande säsong. Men innan säsongen startar så ses vi i Arenan på tisdag för dubbelmötet mot Sävehof. Då kanske vi får en uppfattning hur våra LUGI-lag kommer att hävda sig kommande säsong!?

Skribent Lars-Erik Nilsson

Fler nyheter från Herrar