Surt poängtapp för LUGI

LUGI fick, i matchepilogen släppa den ena pongen  från sig nere i Ystad mot stadens nykomlingen IFK i Handbollsligan. Mötet slutade 29-29 (11-13) sedan hemmalagets Johan Nilsson fastställt slutresultatet. Med ynka två sekunder kvar på matchuret.

- Sett ur den synvinkel var det självklart tråkigt att tappa poäng, kommenterade en som alltid samlad LUGI-tränare Tomas Axnér.

Hemmalaget inledde i raketfart. Efter sex minuter ledde det rödklädda Ystadslaget med 4-0. Men det berodde inte på någon underskattning enligt Axnér. Istället var det så att lundensarna blev tagna på sängen.

- Så var det. IFK Ystad slet som galärslavar och var heltända matchen igenom och det ska de ha all heder av. 

Anders Hallberg svarade för "vinrötts" första nätkänning efter drygt sju minuter. Tre minuter senare vid ställningen 6-2 beordrade Axnér kvällens första timeout för sitt LUGI.

Och en märkbar höjning kunde skönjas från gästerna sida. Som vände fyramålsunderläget till pausledning, 11-13.

Drygt tio minuter in i den andra akten slog den för dagen mycket tongivande LUGI-spelaren, Alfred Jönsson  in 17-21. I det läget kände säkert sig de 741 åskådarna (en usel notering i ett Skånederby) tämligen säkra på poängfördelningen. I det läget tydde det mesta på att LUGI skulle ta sin tredje raka seger så här i säsongs upptakten.

Men...

-Dessvärre åkte vi på en rad utvisningar som blev ödesdigra för oss, fortsatte Axnér.

Hemmalaget fick med hjälp av dem tag i matchen och plötsligt gjordeI FK Ystad 6-1 under en period och förvandlade siffrorna till 23-22.

Därefter blev matchepilogen en riktig nagelbitare för lagens supportrar och kunde i princip slutat åt vilket håll som helst. Så att det blev en salomonisk poängfördelning var med facit i hand inte helt orättvist.

I LUGI svarade lagets kvicke och redan nämnde högernia Alfred Jönsson för en stabil insats. Alfred kunde också så när blivit derbyts riktige matchhjälte när han hade möjligheten att avgöra vid ställningen 28-29. Vidare måste formstarke Simon Jeppsson nämnas med sina nio fullträffar.

- Sedan vill jag även plussa för våra kantspelare Hampus Jildenbäck och Lucas Pellas. Det som var mindre bra var att vi släppte in 18 mål i den andra halvleken, avslutade Axnér.

Vilket till viss del, kan ha berott på att försvarsresen Nemanja Milosevic saknades denna afton. Han hade känning av sin ena vad som en svit av succématchen mot IFK Kristianstad.

Någon längre vila blir det inte för LUGI: Redan på fredag är det tid igen för Axnérs adepter att inta scenen när HIF Karlskrona kommer till Lund. Med eller utan Nemanj? Det återstå att se.

IFK Ystad-LUGI 29-29 (11-13)

Målgörare LUGI: Simon Jeppsson 9, Alfred Jönsson 6, Hampus Jildenbäck 4, Lucas Pellas 4, Ander Hallberg 3 Andreas Arrman Otto Lagerqvist Jakob Wickman Modigh.

Utv Y: 4x2 min L: 3x2 min.

Publik: 741.

 

Skribent: Stefan Hegenius

Fler nyheter från Herrar