”Seriepremiär är alltid pirrigt”

Tisdag 13 sept är det seriepremiär i Handbollsligan. LUGI börjar säsongen med två tuffa derbymatcher. Inledningsmatchen är mot Ystads IF på bortaplan medan match två är onsdag 21 sept hemma mot seriefavoriten Kristianstad.

Bildtext: Tomas Axnér

Om Kristianstad är favorit till serievinst så är Ystads IF favorit i inledningsmatchen mot LUGI.

-       Visst är Ystad favorit men kan vi bara få till det så är vi inte slagna på förhand menar Tomas Axnér

-       Vi måste få till samarbetet mellan försvaret och målvakterna, då kan vi ha en chans fortsätter Tomas

Förra säsongen slutade lagen på 3:e resp 4:e plats i serien. Det skilde ett poäng mellan lagen. I inbördes möten tog LUGI fem poäng av sex möjliga.

-       Ystad har blivit av med Sveriges bästa spelare och det är klart att det måste märkas. Sedan har de fått en del nya spelare också. Och visst tar det lite tid innan man spelat in sitt lag.

I LUGI har Zoran Roganovic och Torbjörn Sittrup-Bergerud lämnat. Nyförvärv från andra klubbar är Josip Cavas i målet samt Lucas Pellas på V6. Sedan är det några som aldrig spelat i högsta serien som t ex Albin Carlsson och Karl Wallinius. Jakob Wickman-Modigh eller Hampus Jildenbäck kommer inte att spela mot Ystads IF. Övriga ”osäkra” spelare avgörs under morgondagen om de är fit for fight.

-       En del av våra spelare har fått nya roller. De jag tänker på i första hand är Lucas Pellas samt Adam Tumba så vi hoppas att det kommer på plats nu. Det ska bli skoj att spela riktiga tävlingsmatcher igen. Det är nästan ett halvår sedan senast. Erfarenheten säger också att det går att kräma ur mer av spelare när det är tävling jämfört med träningsmatcher. Vi får se hur det stämmer. Men viss känns det pirrigt avslutar Tomas pratstunden innan den sista träningen inför seriepremiären.

Matchen börjar kl 19:15 i Ystad Arena. För er som inte har möjlighet att åka till Ystad och ta ett dopp innan matchen så sänds den i C More (finns ett handbollsabonnemang för 99 kr/mån som sänder samtliga matcher i Handbollsligan).

Ska bli väldigt spännande hur det kommer att se ut när det är dags för slutspel. Även om de flesta säger att de ser fram emot slutspelet så måste poängen plockas för att komma dit!

Vi ses i handbollsarenorna!

 

Skribent Lars-Erik Nilsson

Fler nyheter från Herrar