LUGI bär favoritskapet i säsongens tredje derby

Har LUGI slagit ur underläge i de båda avverkade Skånederbyna är rollerna den här gången ombytta när lundensarna på nytt beger sig till Ystad.

 Den här gången för att ta sig an stadens IFK och tillika nykomlingen i handbollsligan.

 - Visst, att vi är favoriter är inget att hymla med erkänner LUGI-tränaren Tomas Axnér.

 Och fortsätter:

 - Men IFK Ystad är ett bättre lag än vad tabellen visar just ni. Tror de har stora möjligheter att rädda ett nytt kontrakt.

 Så LUGI är förberett. Ska laget ta sin tredje raka seger gäller det att alla spelarna är på tårna. Någon underskattning hoppas Axnér inte föreligger.

 - Absolut inte från min sida. Detta har jag poängterat för spelarna. Vi får lära av misstagen från förra säsongen då vi ofta sjönk i spelstyrka mot lagen i tabellens nedre skikt.

 LUGI åker till Ystad styrkt av ett bra självförtroende efter lagets båda inledande segrar mot Ystads IF och IFK Kristianstad. I mötet med IFK Ystad är även Jakob Wickman-Modigh tillbaka i laguppställningen.

 - Positivt. Men vi kommer matcha honom med omsorg. Men visst, en och annan punktinsats får han vara beredd på att ta, understryker Axnér.

 Vilket låter klokt. Jakob är ännu inte helt matchtränad och håller nog inte för 60 minuters spel än. Sedan har "kronprinsen" på linjen, Otto Lagerqvist vikarierat på ett förtjänstfullt vis för LUGI-kapten så här inledningsvis på säsongen.

 Några skador är där inte att rapportera i LUGI-truppen.

 - Vi har en del småskavanker. Dock inte värre än att alla kommer till spel, avslutar Axnér mitt upp i matlagningen hemma i bostaden i Lund.

 Skribent: Stefan Hegenius

Fler nyheter från Herrar