Inför LUGI HF – IFK Kristianstad

Det vankas Skånederby i Arenan, laget är redo och vi hoppas att supportrarna också är det, för det kommer att bli en mycket tät match mot de regerande mästarna IFK Kristianstad.
”Det är Sveriges bästa lag, de är dubbla svenska mästare” säger Tomas Axnér inför onsdag.

Det blev två härliga poäng borta mot Ystads IF i säsongspremiären förra veckan och ledarstaben och spelartruppen fick den öppning på säsongen de önskade sig. Tränare Axnér var nöjd med försvars- och målvaktsspelet som han lyfte fram tillsammans med tålamodet.

- Försvarsspel och målvaktsspel var stundtals väldigt bra. Jag tycker också vi har väldigt stort tålamod i vårt spel. Vi höll oss till den plan vi hade satt upp och det är jag väldigt nöjd med och det är överraskande bra tycker jag, säger Tomas Axnér om premiären i förra veckan.

En vinst i premiärmatchen är alltid bra för självförtroendet och de här derbymatcherna mot såväl Ystad som Kristianstad, med den inramningen som matcherna innebär, tar alltid fram det där lilla extra hos spelare, ledare och supportrar. Och det märks på träningarna efteråt.

- Jättepositivt och otroligt härligt att få inleda en säsong med en vinst, för det är lite det man springer och letar efter, den första vinsten så det blir lite mer avslappnat, säger den vice lagkaptenen Anders Hallberg om träningsveckan som har varit efter derbyvinsten senast.

Det är en bild som även tränaren delar – och ser positivt på att det har varit en bra vecka.

- Det är klart att det är enklare att träna när man vunnit en premiär i elitserien på bortaplan. Det kommer ny energi in i laget och det kan man märka att det finns en motivation istället för en frustration, och det har varit en bra vecka – nu har vi haft en lugn helg och har några dagar kvar till onsdagens match, säger Tomas Axnér.

Nu väntar IFK Kristianstad i arenan på onsdag och om man citerar tränare Tomas Axnér så är det Sveriges bästa lag, vilket de dubbla SM-gulden så klart vittnar om. Med en väldigt stark spelartrupp i år igen så får Ola Lindgrens manskap bära upp favoritskapet i handbollsligan.

- De har ju vunnit guld två år i rad och är favoriter så, men de har bytt lag också och har väl nästan en helt ny startsexa så de har ju mycket att spela ihop så det är nog bara positivt att möta dem tidigt på säsongen så man kan knipa dem, säger Anders Hallberg om Kristianstad.

Men Tomas Axnér och resten av tränarstaben hoppas ha rätt koncept för att stoppa dem.

- De har en väldigt stark spelartrupp, men de har många nya spelare som kanske inte är inspelade eller synkade med varandra och jag tror att om man ska ha möjlighet att röra på dem så är det såhär inledningsvis. Jag tycker inte att de har sett sådär supersynkade ut som de gjorde i slutet av förra säsongen, utan det är nog ett ganska bra läge att möta dem nu.

- Det kommer krävas ett liknande försvarsspel och målvaktsspel som mot Ystad och det kommer krävas att vi anstränger oss ännu mer för att göra mål framåt än senast och får hål på deras målvakter, då har vi en möjlighet åtminstone, fortsätter Tomas Axnér om onsdag.

Matchen lär bli en härlig drabbning mellan två förmodade topplag, vi hoppas än en gång på en fylld arena med god stämning och härlig atmosfär bland supportrarna från de båda lagen.

Något spelarna, genom Anders Hallberg, hoppas på med denna passningen till supportrarna.

”Vi hoppas att vi vinner matchen på både läktaren och planen”, och det får vi väl se till att infria tillsammans med de vinröda hjältarna nere på planen. Varmt välkomna ner till arenan!

Saknas till matchen mot Kristianstad gör Jakob Wickman Modigh samt Hampus Jildenbäck. 

Fler nyheter från Herrar