"Cirkus-Simon" när LUGI tog andra derbysegern

LUGI har fått bästa möjliga upptakt i handbollsligan. Premiärsegern mot Ystads IF följdes upp på bästa tänkbara vis när de regerande mästarna IFK Kristianstad besegrades hemma i Arenan med 26-25 (15-12).

Bildtext: Simon Jeppsson 11-målsskytt mot Kristianstad

I en match som innehöll det mesta för handbollsälskaren. Inte minst dramatiken.

- Precis som det ska vara, log LUGI-tränaren Tomas Axnér efter den befriande slutsignalen.

Gästerna låg i före i målprotokollet inledningsvis. LUGI tog ledningen för första gången i matchen när planens store artist Simon Jeppsson dundrade in en av sina elva fullträffar. Därefter skaffade sig "vinrött" en skenbart övertag och gick till pausvila med en tremålsledning 15-12.

Efter sidbytet gick hemmalagets spel lite i stå. Något som mästarlaget inte var sent med att utnyttja. Dryga kvarten in i den andra akten var IFK på nytt i ledningen 19-20. Siffror som förvandlades till 22-24 innan den osannolikt spännande matchepilogen.

Där LUGI:s högersexa Hampus Jildenbäck fick nöjet att avgöra med blott 24 sekunder kva,r 26-25. Hampus som gjorde en något oväntad tidig comeback efter sin fotskada.

Bildtext: En helnöjd Tomas Axnér efter matchen

- Det såg bra ut för honom på tisdagsträningen. Så det vara bara att tejpa hårt och gå ut och köra, fortsatte Axnér.

Jildenbäck med sina tre mål i all ära. Men den här gången var det Simon Jeppsson som stal showen. Elva "proppar" som sagt med hjälp av fem lyckade sjumeterskast.

- Simon vågar hela tiden. Det var han som sköt oss tillbaka i matchen när IFK var på väg att koppla greppet blev, Axnérs utlåtande om sin framgångsrike adept.

Ändå var det på nytt kollektivet i sin helhet som ska ha stor kred i säsongens andra derbyvinst. Tala om drömöppning för lugisterna.

- Ja, verkligen. Jag kunde faktiskt varit nöjd med noll poäng också på dessa matcher om vi spelat bra och man sett tendenser. Nu har det blivit fyra. Bara och tacka och ta emot, avrundade en märkbart helnöjd Axnér.

Nu väntar en vecka tills nästa LUGI framträdande. Nästa onsdag blir det ett nytt Ystad besök den här gången mot nykomlingen IFK. Två dagar senare gästar HIF Karlskrona  Arenan.

IFK Kristianstad då? Självklart inget dåligt handbollslag om än inte riktigt med den stjärnstatus laget förfogade över förra säsongen. Ännu ska tilläggas. IFK har haft en stor spelar omsättning inför den här hösten. Så lagets tränare Ola Lindgren behöver tid för att få de nya pjäserna på plats. Men till våren finns säkert IFK med i bilden på nytt och slåss om ett nytt SM-guld.

Gästerna hade en stark trio i Philip Henningsson, Arnan Freys Arnarsson samt Tim Sörensen.

Onsdagskvällen blev för övrigt mycket lyckad för LUGI handboll när damerna bortaslog Skara med åtta bollar i sin premiär. Delad glädje är som bekant alltid dubbel glädje.

 

LUGI-IFK Kristianstad 26-25 (15-12)

L: Simon Jeppsson 11 (5), Hampus Jildenbäck 3 Anders Hallberg 3, Lucas Pellas 2 Otto Lagerquist 2, Alfred Jönsson 2, Hampus Henningsson, Niklas Mörk, Andreas Arrman.

Utv L: 4x2 min K: 5x2min.

Publik: 2078.

Skribent: Stefan Hegenius

 Matchprotokoll

Matchbilder Lars-Erik Nilsson

Matchbilder Kenneth Landgren

Fler nyheter från Herrar