Tidig förberedelse för Josip Cavar

Trots att denna säsong inte avslutats så förbereds nästa säsong för några spelare. Josip Cavar är målvakt och kommer att bli en av LUGI:s målvakter nästa säsong. Denna vecka har Josip deltagit i träningen vilket passar förträffligt med tanke på att Torbjörn Sittrup-Bergerud representerar Norge i landskamper.

Josip kommer från IFK Ystad som har slutat sin säsong tidigt eftersom man tog seriesegern i Allsvenskan och gick upp till Elitserien utan kvalspel.

160407 Josip Cavar 2

Varför lämnar man då ett lag som tagit sig upp i Elitserien?

-       Jag ville pröva på nya utmaningar och utvecklas vidare. Och när frågan om LUGI dök upp tvekade jag inte. LUGI är en professionell förening med klara mål. Tiden i Ystad har varit bra på alla sätt men jag vill gå vidare. Jag har ett klart mål att jag någon gång vill pröva på proffslivet och då är detta ett steg i den riktningen.

Vem är då Josip Cavar?

-       Jag kommer från Vetlanda. När det var tid för gymnasiet valde jag handbollsgymnasiet i Göteborg. Och det var en mycket givande tid. Jag tillhörde Redbergslids IK under fem år. Och jag fick vara med om att spela i Elitserien under denna tid. Jag representerade också Bosniens U-21 landslag i VM. Jag råkade ut för en skada och hade en rehab-tid på 3-4 månader. Efter det lånades jag ut till Alstermo eftersom RIK hade två andra duktiga målvakter. Efter det har det blivit 2 säsonger i IFK Ystad under ledning av Kenneth Andersson. Jag är 22 år nu.

Josip kommer att flytta till Lund. Denna vecka är ett sätt för Josip att komma in i laget och lära känna både tränaren Tomas Axnér och lagkamraterna.

Sport och idrott är det som präglar Josips liv förutom att umgås med vänner. Josip gillar speciellt basket vid sidan om handbollen.

Vi hälsar Josip välkommen till LUGI och hoppas att det blir givande år både för honom och för LUGI.

Men innan nästa säsong ska vi naturligtvis koncentrera oss på kommande slutspel med start den 14 april i Arenan mot IK Sävehof.

 

Skribent Lars-Erik Nilsson

Fler nyheter från Herrar