Läge för 8:e raka bortavinsten

På lördag spelas sista omgången i Elitserien Herr då LUGI reser till Halmstad för att möta Drott. LUGI har inte förlorat på bortaplan sedan den 13 dec. Sedan har det blivit 7 raka segrar på bortaplan.

LUGI har säkrat en tredjeplats tack vare att Ystads IF inte tog sin chans när de mötte Eskilstuna Guif i deras senaste match. Att LUGI skulle kunna klättra till en andraplats kräver stora mirakel i både LUGI:s match samt i matchen mellan Alingsås och Kristianstad så det är så gott som osannolikt.

På frågan hur ett lag förbereder sig inför en match som den mellan Drott och LUGI svarar Tomas Axnér så här:

-       De som står på plan ska göra sitt jobb. Gör de inte det så är det upp till mig att coacha rätt och sätta in hungriga spelare.

Att det finns många yngre talanger och spelare som står och knackar på dörren och vill komma in och prestera ser Tomas som ett bra ”verktyg”.

-       Min tanke är ju att spela med unga och hungriga spelare i en sådan här match. Vi har jobbat väldigt hårt för att komma till den nivå vi är på nu och då ska vi inte fallera det på en match som denna.

Förberedelserna för slutspelet har börjat för LUGI:s del:

-       Vi har tränat tufft denna vecka med 4 tuffa pass.

När vi börjar prata om slutspelet och vem som är önskemotståndare svarar Tomas inte så klart som vi känner honom och tar fram sitt taktiska sinne:

-       Det är klart att vi har gått igenom vad olika resultat kan innebära i placering för några lag. Sannolikt kommer ett av våra valbara lag vara Malmö om inte Ystad förlorar mot Skövde. Sedan kan det ev bli Sävehof eller Redbergslid beroende på hur resultatet blir imorgon och vad andra lag väljer. Vi får se imorgon vem vi väljer!

Första slutspelsmatchen blir preliminärt den 14 april på hemmaplan. Vi återkommer när vi vet mer exakt.

Truppen för morgondagens match är hel och frisk till 100 %. Det är Drotts sista match i Elitserien för denna säsong. Nästa år blir det Allsvenskan men vi hoppas få se Drott i Elitsserien igen så snart som möjligt.

 

Skribent Lars-Erik Nilsson

Fler nyheter från Herrar