Viljelöst LUGI föll tungt mot krisdrabbat Guif

I händelse av en seger över gästande Guif från Eskilstuna hade LUGI spelarna kvitterat ut fyra träningslediga dagar. Inte ens det tände laget. Istället blev det en svidande förlust med 25-29 (13-12).

- Det var inte mycket som stämde en kväll som denna. Vi kommer fel in i matchen och gör för många tekniska fel, ansåg med all rätt LUGI tränaren Tomas Axnér.
Bildtext: Hampus Jildenbäck stod för 8 mål och blev vald till bästa LUGI-spelare
Guif hade den hetare viljan. Gästerna gick också ganska bekvämt fram till en 2-5 ledning i matchprologen. Södermanlänningarna startade med en inte helt oväntad försvarsuppställning, 5-1 med en stötande Mathias Tholin. Vilket störde hemmalaget som inte fick något flow i det uppställda anfallsspelet.
Nåväl, hemmalaget repade så småningom mod. LUGI gick även från ställningen 8-8 till ledning 10-8 i spel fem mot sex. Något som sedermera mynnade ut i en uddamålsledning i paus, 13-12.
- Ganska otroligt. Vi kunde lika gärna legat under med några bollar i paus, fortsatte Axnér.
I den andra akten var det Guif som tog kommandot direkt. Bara vid ytterligare ett tillfälle var LUGI i ledningen när sjumålsskytten Zoran Roganovic dundrade in 18-17. Därefter tog Guif över tillställningen mot ett för kvällen delvis tröttkört och viljelöst hemmalag.
- Guif visade en hetare vilja. Vi har har av tradition svårt mot dem och deras förhållandevis korta och snabba spelare. Guif vann fullt välförtjänt, avslutade en sansad Tomas Axnér.
I Guif dominerade de båda sjumålsskyttarna Daniel Ekman och den i Lidingö fostrade Helge Frieman stort. I LUGI var det lite svårare att hitta de rättmätiga plusvarianterna. Prisas den som prisas bör. Hampus Jildenbäcks åtta fullträffar från sin högersex position ska självklart lyftas fram. Zoran Roganovics andra halvlek var också värd beröm i likhet med målvakten Oscar Jensens inhopp. I övrigt fanns där inte mycket att glädja sig åt med "vinröda" ögon sett.
Bildtext: Zoran Roganovic hade också hög utdelning med 7 mål
Nu väntar ett tio dagar långt speluppehåll för  ett tröttkört (?)LUGI. Härnäst väntar tuffast möjliga motståndare när de regerande mästarna IFK Kristianstad gästar Arenan i Lund . Två poäng då och den bleka insatsen mot Guif är både bortglömd och förlåten. 
 
LUGI-Guif 25-29 (13-12)
L: Hampus Jildenbäck 8, Zoran Roganovic 7, Gustav Sjölin 2, Anders Hallberg 2, Simon Jeppsson 2, Alfred Jönsson 2, Niklas Gudmunsson, Andreas Arrman.
 
Utv: LUGI: 2x2 min.
Guif:1x2 min.
 
Skribent: Stefan Hegenius
 

Fler nyheter från Herrar