Vi hälsar Ystads IF välkomna!

El Clasico mot Ystads IF är alltid en intressant match att krydda den med att LUGI har Basti Rasmussen på bänken. Att YIF har stekhete EM-spelare Lukas Nilsson på banan och att LUGI-publiken återigen får se sin favorit Anders Hallberg i den Vinröda tröjan gör att derbyt är extra attraktivt och också lockar stor publik!

Ystads IF gjorde liksom LUGI en något ojämn höst. Förväntningarna är stora på ett lag med Elitseriens mest meriterade spelare Kim Andersson och svensk handbolls kommande superstar Lukas Nilsson i truppen. Mestadels har laget också kunnat uppfylla de höga förväntningarna.  Coachen Sebastian Seifert vill spela med tydliga tempoväxlingar och spelare som väljer rätt i de olika valsituationerna. Han ogillar tekniska fel och gillar kontringar på de snabba kanterna i Ystad!

Hemmalaget letar också efter jämnheten. Topparna var oerhört höga i höstas och med lite mer jämnhet finns en klar möjlighet att klättra i den tuffa tabellen. Anders Hallberg blir som sagt en mycket viktig spelare i vårens upplaga av vinrött. Inte bara för sina spelkvaliteter utan också för sitt ledarskap. Han kan utgöra en mittaxel med Jakob Wickman-Modigh på linjen och målvakten Torbjörn Sittrup-Bergerud som håller men mycket hög nivå! LUGIs bredd blir bättre och jag misstänker att lirare som Andreas Arrman och Alfred Jönsson också kan trivas att spela med Hallberg när coach Axner kokar ihop olika konstellationer! Det blir onekligen spännande att följa!

Forza LUGI! Heja ivrigt och sportsligt!

Emme Adébo, Sportchef i LUGI HF 

Fler nyheter från Herrar