Vi hälsar Eskilstuna Guif välkomna!

Efter tre raka vinster börjar självförtroendet växa och kampen går vidare för att först och främst säkra en slutspelsplats och i nästa steg också placera sig bra för att skaffa sig ett bra utgångsläge i slutspelet. Grunden för allt detta är att hitta ett bra spel och där har Vinröda fans anledning att vara optimistiska! Men varje ny match är en kamp där det gäller att uppbåda rätt attityd!

Traditionellt har vi ganska svårt för GUIF. Eskilstunas stolthet spelar en rivig kontringshandboll och har en fantastisk förmåga att få fram vassa kantspelare. Daniel Pettersson och Mathias Tholin rankas som två av de nyttigaste kanterna i Elitserien. På 9-meter finns giganter i form av EM-spelaren Viktor Östlund samt lirarna Helge Freiman och Robin Andersson. Det finns givetvis fler att se upp men kan LUGI få någorlunda stopp på ovan nämnda herrar finns det stort hopp om att poängen skall stanna i Lund

Hemmalaget har alltså rivstartat vårsäsongen med sex friska poäng! Tittar man uppåt i tabellen är det faktiskt nära till 3:e plats men slirar man är man vips på 9:e. Det gäller att bygga på det som är bra och ödmjukt ta en match i taget. Det känns som att Anders Hallbergs återinträde i laget redan skapat viss stabilitet. Dessutom en möjlighet för coach Axnér att byta runt på fler spelare. Zoran Roganovic har gjort två fina matcher på sistone. En annan "oldtimer" som visat fin form är Niklas "Gummi" Gudmundson. Bredden är fin och det vet vi kommer att vara värdefullt den sista tredjedelen av säsongen!

Publiken bidrog till en fantastisk stämning mot Ystad och det är spelarnas önskan att få samma stöd i denna match!

Heja ivrigt och sportsligt! 

Forza LUGI!

Emme Adébo, Sportchef LUGI Handboll

Fler nyheter från Herrar