Veteraner som snart ska nolla!

En av LUGI:s styrkor är att det byggs på med ungdomar underifrån som tillsammans med lite äldre veteraner delar med sig av sin erfarenhet på handbollsplanen.

Om vi räknar de som spelat över 100 matcher i LUGI som veteraner har vi för närvarande 6 st. Sedan tillkommer Zoran Roganovic som har otroligt mycket rutin och målskytte från sin förra klubb.

Den statistik vi nu refererar till är LUGI:s egen där alla serie- slutspels- och kvalmatcher har räknats. Svensk Handboll har ett annorlunda räknesätt där man endast tar med Elitseriematcher.


Bildtext: Oscar Jensen ligger tvåa i målvakternas skytteliga

Oscar Jensen är en av de som vi nämner först. Oscar har hittills spelat 284 matcher i LUGI. Visste ni också att Oscar faktiskt gjort fem mål och är därmed en av LUGI:s målfarligaste målvakter. Utöver de matcher han spelat i LUGI så har han också spelat elithandboll i både H43 och HK Malmö. Men snart är det 300-matchsjubileum för honom i LUGI.

Anders Hallberg har passerat 300 matcher (321) och har snart gjort 1000 mål för LUGI. Mätarställningen är för närvarande 993 mål.

Bildtext: Gummi ligger trea i LUGI:s maratonskytteliga

I antal LUGI-matcher så ligger inte Niklas Gudmundsson långt efter. Det vi räknat ihop för honom är 277 matcher och 1160 (!!!) mål. Han har med sitt senaste mål passerat en spelare som Jonas Persson (1159) i LUGI:s maratonliga. Det är endast 2 st spelare som gjort fler mål i LUGI, Sten Sjögren och Mommi Flemister.

Nästa spelare som närmar sig en nollning är Jakob Wickman-Modigh. Han har tills dags datum spelat 191 matcher och gjort 366 mål i LUGI:s herrlag.

Nemanja Milosevic har sedan han började i LUGI 2011 spelat 178 matcher och bombat in 220 mål trots att han i stort sett bara fokuserat på försvarsspel.

Den sista som är med i ”veterangruppen” är Hampus Jildenbäck. Hampus är inne på sin andra sejour i LUGI. Han spelade sin första period i LUGI i två säsonger från hösten 2006. Sedan blev det mellanspel i Stockholm och Norge innan han kom tillbaka hösten 2013. Totalt har han spelat 154 matcher och gjort 482 mål.

Nedan finns uppgifter på de LUGI-spelare genom tiderna som spelat flest matcher resp gjort flest mål till och med säsongen 2014/15.

25 i topp antal matcher

25 i topp antal mål

Skribent Lars-Erik Nilsson

Fler nyheter från Herrar