Nemanja gillar klara roller

Om du har gjort många mål eller haft en hög räddningsprocent så hamnar man oftast i media. Men de som endast spelar försvarsspel får inte alltid så stora rubriker. Men de är minst lika viktiga som övriga spelare. Det är försvarsspelet som oftast ligger till grund för ett bra resultat för laget säger de flesta experterna.

Bildtext: Nemanja Milosevic

Nemanja Milosevic är en spelare som har en klar roll i LUGI. Det är försvarsspel som gäller.

-       För mig är det inte viktigt att göra mål utan det viktiga är att det går bra för laget, jag vill vinna med laget säger Nemanja när han får frågan hur det är att bara spela försvarsspel

Nemanja är inne på sin trettonde handbollssäsong i Sverige. Först blev det 8 säsonger i H43 och nu är han inne på sin 5:e säsong i LUGI. I år blir han 37 år.

-       Jag trivs bra i LUGI. Jag gillar när man får klara och tydliga uppgifter och roller. Och det har jag fått här av Tomas m fl. Jag gillar LUGI:s filosofi.

-       Jag var lite tveksam att börja i LUGI. Det var inte så vanligt att byta klubb i Lund mellan LUGI och H43. Men jag blev väldigt väl mottagen av både klubb och lagkamrater så det var positivt från början. Det var Johan Zanotti och Tomas Axnér som var tränare då.

Nemanja var en av spelarna som var med i SM-finalen mot Alingsås där LUGI förlorade med 2 mål.

-       Jag har matchen inspelad men har inte tittat på den en endaste gång. Den dagen det blir vinst i finalen ska jag sitta och njuta av det.

Förutom handboll så arbetar Nemanja som elevassistent på Järnåkraskolan. Han har också individuell träning med P 98-99-00 på måndagar.

-       LUGI är bra så att de satsar på unga och egna spelare för att utvecklas och det är inte många klubbar som har så många egna spelare menar Nemanja

-       25 år av mitt liv har jag ägnat åt handbollen och jag vill gärna fortsätta med det på något sätt när min spelarkarriär är över.

Nemanja och hans familj har bestämt sig för att stanna i Sverige och trivs väldigt bra här. Hur många elitseriematcher Nemanja har spelat totalt har vi inga uppgifter på (H43-tiden saknas). Men i LUGI har han spelat 170 serie- och slutspelsmatcher och stått för 220 mål trots att försvarsspel har varit hans huvuduppgift. Vi hoppas att vi får njuta av hans handbollskarriär ytterligare några år. En mer ödmjuk spelare får man leta efter, i alla fall utanför handbollsplanen. Denna säsong har han suttit på utvisningsbänken 19 ggr.

Skribent Lars-Erik Nilsson

Fler nyheter från Herrar